Hyundai yeni sistemi park sorununu ortadan kaldırıyor

Hyundai yeni sistemi park sorununu ortadan kaldırıyor
Hyundai, araçlarının hareket kabiliyetini arttırmaya yarayan yeni e-Corner sistemini yollara denedi. İşte aracınızı park etme sorununu ortadan kaldıran bu sistemin detayları…

Hyundai, yeni dört tekerlekten yönlendirme sisteminin hem testlerini gerçekleştirmek hem de e-Corner sisteminin tanıtımını yapmak için aracını yollara çıkardı.

Güney Kore'nin Seosan kentindeki Hyundai test sahasında ve çevre yollarda yapılan testler, e-Corner sistemine sahip Ioniq 5'in bütün sürüş modlarını gösterdi.

Yengeci andırıyor, görenleri şaşırtıyor! Kabus gibi görülen park sorununu ortadan kaldıracak

Hyundai’nin sistemi tanıtmak için yayınladığı videoda ilk olarak aracın yengeç yürüyüşü adı verilen özelliğinin sergilendiğini görüyoruz. Dört tekerleğin de 90 derece dönmesiyle otomobilin yana doğru hareket edebiliyor.

35

Videodaki ikinci özellik sıfır dönüş fonksiyonu. Bu özellik sayesinde ön tekerlekler içe, arka tekerlekler ise dışa dönerek aracın yerinde U dönüşü yapmasını sağlıyor.

22

Videodaki üçüncü özellik ise ön tekerleklerin ileriye baktığı, arka tekerleklerin ise 90 derece döndüğü bir pivot dönüşün görüntüleri bulunmakta.

Videoda ayrıca tüm tekerleklerin aynı yönde döndüğü çapraz sürüş özelliği de yer alıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.