Bunu yapanın parası cebinde kalacak! Yapmayanın aracı bu hale gelecek

Bunu yapanın parası cebinde kalacak! Yapmayanın aracı bu hale gelecek
Özellikle sıcak bölgelerde yaşayan insanların araçlarının başına gelen 'güneş yanığı' neden olur? Bu sorun nasıl çözülür? Bu sorunu yaşamamak için neler yapılmalıdır? Sorularının cevaplarını sizler için derledik. İşte detaylar...

Araçlarda, halk arasında güneş yanığı olarak adlandırılan olay, boyanın zarar görmesi şeklinde biliniyor fakat durum aslında bambaşka. Olay aslında boya üzerindeki verniğin zarar görmesinden dolayı oluşuyor.

Boyasız Verniksiz Güneş Yanığı Giderme | Oto Ekspertiz

Bu durumun iyice ilerlemesi halinde boya üzerinde hiç vernik kalmaz, bu da aracın üzerindeki boyaya ciddi zararlar verir.

Boyasız Verniksiz Güneş Yanığı Giderme | Oto Ekspertiz

Özellikle sıcak iklimlerde, yazlık bölgelerde yaşayan insanların araçlarının başına sık sık gelen bir durumdur bu.

GÜNEŞ YANIĞI SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?

Bu sorunu yaşayanlar için çözüm yolu olarak gösterilen pek çok ürün satılıyor. Bu ürünlerin çoğu aslında en basit şekilde anlatmak gerekirse, vernik çözücü. Bu ürünler zarar görmüş verniği ortadan kaldırarak ‘güneş yanığı’ lekelerini söküp atmış oluyor.

Seramik Kaplama Nedir? Nasıl Uygulanır? - arabam.com

Fakat aşağı yukarı 120 mikron olan boya kalınlığı 50 mikrona kadar düşebiliyor. Bu da aracınızın üzerindeki boyanın çok hassaslaşmasına neden oluyor.

Fazla uğraşmak istemiyor veya bu vernik çözücüyü önceden kullandıysanız, çıplak kalan boyanızın üzerine vernik uygulamalısınız. Ancak bu işlemden tam verim almak istiyorsanız işin ehline gidip aracınızı emanet etmek en iyi yol olacaktır.

Arabanızı hemen cilalamanız mı gerekiyor? Araba verniği: çeşitler, uygulama özellikleri

Çünkü boyanın kurumuş olması ve bu kurumuş boya üzerine vernik uygulanması gerekmektedir. Aksi taktirde ilerleyen zamanlarda soyulma gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

GÜNEŞ YANIĞI NASIL ENGELLENİR?

Güneş yanığından kaçınmanın en iyi yolu aracınıza düzenli olarak pasta- cila yaptırmak. Yılda bir kere veya 2 yılda bir kere yaptırılan pasta-cila güneş yanığı oluşumunu engellemenin en iyi yoludur.

Digital Car Magazine

Ayrıca bu işlemlerden sonra, wax ve seramik kaplama işlemlerini aracınıza uygulamak çok daha iyi ve uzun bir koruma sağlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.