Maden suyunu sakın böyle tüketmeyin: Yıllardır yanlış biliyormuşuz

Maden suyunu sakın böyle tüketmeyin: Yıllardır yanlış biliyormuşuz
Maden suyunun tüketirken bunlara mutlaka dikkat edin! Tüm mineralleri gidebilir.

İnsanların içmediği en çok sevdiği özellikle yemeklerden sonra sindirmeye yardımcı olduğu düşündükleri içeceklerden maden suyunun şimdiye kadar yanlış tüketmiş olabilirsiniz.

Vücudumuzun gün içinde kaybettiği mineralleri günde 2 şişe maden suyu içerek geri kazanmamız mümkün.

MİNERALLERİ KAÇIYOR

Ancak maden suyu tüketirken bu hatayı yapmamaya özen göstermek gerekiyor. Maden suyunu şişede tüketmek herhangi bir kabarcıklaşma meydana getirmiyor ancak bardağa boşalttığınızda oluşan köpürme yararlı gazların kaçmasına neden oluyor.

1080xauto.webp

Uzmanlar maden suyunun faydalı olabilmesi için tamamen hijyenik ve gıda standartları doğrultusunda özel üretilen cam şişelerinde tüketilmesini şiddetle tavsiye ediyor. Diğer türlü içerisindeki mineralleri yok edebilirsiniz.

VÜCUTTAKİ SIVI DENGESİNİ SAĞLIYOR

Maden sularının içeriğinde sağlığımıza sağlık katan magnezyum yüksek oranda bulunurken, Magnezyum kas ile sinirlerdeki elektrik uyarılarının iletilmesini sağlıyor ve Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyor.

8676.jpg

Damar sertliği gibi hastalıklara neden olan magnezyum eksikliğini, maden suyu içerek gidermek mümkün görünüyor. Maden suyunun bir diğer içeriği olan sodyum ise vücut sıvılarında en fazla bulunan elementtir ve vücuttaki sıvı dengesinin düzenlenmesini sağlar.

TAŞ OLUŞUMUNU ENGELLİYOR

Ayrıca asit-baz dengesi ve sinir uyarılarının taşınması da sodyumun en önemli görevlerindendir. Bikarbonat, mide hastalıklarına iyi gelir, şeker hastalığı ve gutun tedavisinde, böbrekteki taş oluşumunun engeller.

maden3-tepe.jpg

EN AZ 1 SAAT SONRA TÜKETİLMELİ

Ancak maden suyunu yemekten en az 1 saat sonra tüketmekte fayda var. Yemeğin hemen üzerinde içildiğinde mide asitlerinde dengesizlik yaratabilir.

Ayrıca uzmanlar günde bir ve iki şişe maden suyu önerirken fazla alındığı takdirde zararlı olabileceğinin altını çiziyor.

soda-sisesi2.jpg

soda-sisesi.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.