100. yıl coşkusu tüm yurdu sardı!

100. yıl coşkusu tüm yurdu sardı!
Cumhuriyet'in 100. yılı Türkiye'nin dört bir yanında coşku ile kutlanmaya başlandı. İşte yurttan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları...

İstanbul Valiliği tarafından 100. yıl kabul töreni gerçekleştirildi
İstanbul Valiliği'nin Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında düzenlediği kabul töreni Beyoğlu'nda gerçekleştirildi.

29istanbul.jpg

Törene, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, 1. Ordu Komutanı Ali Sivri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, milletvekilleri, kamu kurumlarının yöneticileri ve birçok davetli katıldı. Tören öncesinde Vali Davut Gül, eşiyle birlikte davetlilerle selamlaştı. Kuran-ı Kerim okunması ve dua ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Programda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve İstanbul Valiliği'nin Cumhuriyetin 100.yılına özel olarak hazırladığı filmlerin de gösterimleri yapıldı. İstanbul Valisi Davut Gül törende konuşma gerçekleştirdi.

MERSİN'DE FENER ALAYI DÜZENLENDİ

Mersin'de Cumhuriyet'in kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında fener alayı düzenlendi. Dronla görüntülenen etkinlikte ortaya renkli görüntüler çıktı.

mersin1.jpg

Mersin Valiliği tarafından Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla organize edilen etkinlik, Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı'ndaki Mersin İdmanyurdu Meydanı'ndan başladı.

mersin2.jpg

Programa Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Katılımcıların ellerinde Türk bayrağı ve fenerlerle yürüdüğü etkinlikte 100 metrelik Türk bayrağı taşındı. Mehter takımının da marşlarıyla eşlik ettiği fener alayının yürüyüşü Suphi Öner Öğretmenevinde son buldu. Yürüyüşün sonunda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Etkinlik, dronla havadan da görüntülendi.

KOCAELİ'NDE 100 KİŞİ DENİZDE TÜRK BAYRAĞI AÇTI

Kocaeli Üniversitesi Sualtı Topluluğu üyesi 100 kişi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla aynı anda dalış yaptığı denizde Türk bayrağı açtı.

kocaeli4.jpg

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Sualtı Topluluğu (KOÜSAT) Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılını sualtında kutladı. Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki SEKA Park Uçurtma Tepesi sahilinde gerçekleştirilen etkinlikte 100 kişi, aynı anda dalış yaptı. 'Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 100 dalıcı sualtında' ismi verilen etkinliğe kulübün kurucuları ve yöneticileri katıldı. Vatandaşların da ilgi gösterdiği etkinlikte dalgıçlar, denizde Türk bayrağı açtı.

Manisa’nın Kula İlçesinde Cumhuriyet’in 100. Yıl dönümünde yüzlerce kişi zeybek oynadı. Daha sonra vatandaşlar100 metrelik Türk Bayrağıyla ilçenin caddelerinde yürüdü.

SİVAS'TA HAVAİ FİŞEKLİ KUTLAMA

Sivas'ta, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında yürüyüş düzenlendi, havai fişek gösterisi yapıldı.

28ekimsiva2.jpg

Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas’ta, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi. Tren garı önünde başlayan yürüyüşe, Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Sivas Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, İl Jandarma Komutanı Albay Muhammet Sevinç ile yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı. Ay- yıldızlı bayraklar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte marşlar söylendi.

29ekim2.jpg

Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Vatandaşlar, etkinlik sonunda tarihi Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen havai fişek gösterisini ise ilgiyle takip etti.

ANTALYA'DA CUMHURİYETİMİZİN ASIRLIK YÜZÜ GÖSTERİSİ

Antalya'da, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında "Cumhuriyet'in Asırlık Yüzü" gösterisi sunuldu.
Antalya Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Aspendos Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen program, Cumhuriyet'in ilanına atıfla saat 19.23'te başladı.

anta1.jpg

Antik tiyatronun tarihi atmosferindeki gösteride, 100 öğretmen ve 70 öğrenci sahne aldı.

anta2.jpg

Programda, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi, halk oyunları gösterisi yapıldı.

100 YELKENLİ İSTANBUL BOĞAZI'NI SÜSLEDİ

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkıları ve İstanbul Valiliği işbirliğinde, İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen ve Cumhurbaşkanlığı 4. Uluslararası Yat Yarışları'nın Boğaz etabı renkli görüntülere sahne oldu. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 100 yelkenli İstanbul Boğazı sularında kıyasıya yarıştı.

29ekimyelkinli2.jpg

29ekimyelkenli1.jpg

İki kıta arasında düzenlenen dünyadaki tek yat yarışı olma özelliği taşıyan Cumhurbaşkanlığı 4. Uluslararası Yat Yarışları'nda bu yıl 100'üncü Yıl Cumhuriyet Kupası heyecanı yaşandı . İlk etabı 25-30 Temmuz tarihleri arasında Muğla'da düzenlenen yarışların İstanbul etabı, dün Şamandıra Yarışları'yla başladı.

ÇEŞME'DE KALPLER CUMHURİYET İÇİN ATTI

Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında Çeşme'deki 4 bin öğrenci, Çeşme sahasında hem Harmandalı oynadı, hem de Atatürk silüeti ile imzasını resmederek tarihi günde iz bıraktılar.

29ekimcesme1.jpg

Çeşme’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyet'in 100. yılına yakışır bir kutlama gerçekleştirildi.

29ekimcesme2.jpg

Çeşme'deki resmi 100. yıl kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunma töreni ile başladı. Çeşme Kaymakamlığı ve Çeşme Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.