Ünlü lastik şirketi iflasın eşiğinde 'Fabrikalarını tek tek kapatıyor'

Ünlü lastik şirketi iflasın eşiğinde 'Fabrikalarını tek tek kapatıyor'
Artan enflasyon, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle maliyetlerini karşılayamayan şirketler iflas yolunu tutuyor. Bu sefer ki iflas haberi araç sahiplerinin gözdesi olan lastik şirketinden geldi.

Dünyaca ünlü lastik üreticisi, iflas sinyalleri veriyor. Binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanan dev şirket, piyasada ciddi endişelere neden oluyor.

Otomotiv sektörünün lider tedarikçilerinden biri olan Continental, maliyetleri düşürmek amacıyla Hessen eyaletinde bulunan Wetzlar ve Schwallbach fabrikalarını kapatma kararı aldı. Bu karar, 2025 yılının sonuna kadar toplamda bin 200 çalışanın işsiz kalmasına neden olacak.

Ayrıca, Continental'in Frankfurt ve Babenhausen'deki tesislerinde iş gücünü azaltma ve fabrikalarını taşıma planları da var. Bu değişiklikten, Ren-Main bölgesinde bulunan 8 bin çalışandan 2 bin 300'ü etkilenecek ve bunlardan bin 100'ü başka yerlere gönderilecek.

IG Metall sendikası ve Wetzlar Belediyesi, Continental'in bu kararına tepki göstererek fabrikanın kapatılmasını önlemek için mücadele edeceğini duyurdu. Sendika ve Belediye yetkilileri, çalışanların ve şehrin çıkarlarını korumak için görüşmeler yapacaklarını belirtti.

Bu işten çıkarmalar, Continental'in Şubat ayında duyurduğu küresel konsolidasyon programının bir parçası olarak hayata geçiriliyor. Şirket, dünya çapında toplam 7 bin 150 kişiyi işten çıkaracak ve birçok lokasyonu birleştirecek.

Uzmanlara göre, şirketin iflas etme olasılığı uzak olsa da, yükselen maliyetler ve elektrikli araçlara geçişteki rekabet şirketi olumsuz etkiliyor.

Continental, bu adımlarla 2025 yılından itibaren idari maliyetlerde 400 milyon Euro tasarruf etmeyi ve 2028 yılına kadar araştırma ve geliştirme harcamalarını satışların %10'unun altına düşürmeyi hedefliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.