Ünlü Türk gıda devi iflas etti 'Mahkeme kararını verdi'

Ünlü Türk gıda devi iflas etti 'Mahkeme kararını verdi'
Artan enflasyon, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle şirket bir bir iflas ederken, bu sefer ki iflas akımına katılan şirket ise ünlü Türk gıda devi oldu.

Türkiye genelinde bakliyat, baharat ve kuruyemiş satışı yapan Maksul Gıda, mali zorluklarla karşı karşıya kaldı ve mahkemeden konkordato talep etti. Şirketin dosyasına, borçların ödenemediği yönünde rapor yer aldığı için mahkeme, 400 milyon lira borcu olan şirket için iflas kararı verdi.

HalkTv'den Dinçer Gökçe'nin Haberine Göre; Maksul Gıda, yaklaşık 200 şubesinde faaliyet gösterirken, art arda yeni şubeler açarak genişlemişti. Ancak, 3 yıl önce mali sıkıntılar yaşamaya başladı. Şirketin sahibi Hakan Şenol ile birlikte konkordato talebinde bulunuldu ve Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından bu talep kabul edildi. Ancak, bu kararın üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafından iptal kararı verdi.

615768424e3fe11ad876aa9d-1.webp

İstinaf Mahkemesi'nin son kararıyla dosya tekrar Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne döndü. Bu süreçte, alacaklılar şirketin borçlarını ödemediğini ve varlıklarının başka kişilere devredildiğini iddia etti.

Mahkeme, dosyayla ilgili bir bilirkişi raporu aldı. Prof. Dr.Serdar Kale, Prof. Dr. Fatma Pamukçu ve Mali Müşavir Deniz Mar'ın raporunda, şirketin toparlanmasının zor olacağı belirtildi.

Sorun duruşmada mahkeme, Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol için iflas kararı verdi. Bu kararla birlikte, şirketin tasfiye süreci başladı ve borç miktarı 400 milyon TL olarak belirlendi. Kamunun yanı birçok işçinin de alakaları konusunda belirsizlik devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.