Diyet yapanlar dikkat 'O ürün acil olarak toplatıyor '2 kişi hayatını kaybetti

Diyet yapanlar dikkat 'O ürün acil olarak toplatıyor '2 kişi hayatını kaybetti
Kırmızı pirinç mayası içeren bir takviye diyet gıdası adeta dehşet saçtı.

Japonya menşeili Kobayashi Pharmaceutical Co. tarafından üretilen "beni-koji" adlı takviye gıdayı tüketen 100'den fazla kişi hastaneye kaldırıldı.

Firmanın açıklamasına göre, bu ürünü tüketen kişilerin çoğu böbrek rahatsızlığından muzdarip. Bu durum, özellikle son dönemlerde şikayet sayısının artmasıyla daha da endişe verici bir hal almış durumda.

kirmizi-pirinc-faydalari-nelerdir-shutter-2.jpgOlay sonucunda iki kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu ürünü tüketen iki kişinin yaşamını yitirdiği ve ölüm nedenlerinin araştırıldığı belirtildi.

İlk bulgular, bu ürünü tüketenlerden birinin Nisan 2021 ile Şubat 2024 arasında bu ürünü kullandığını gösteriyor. Bakanlık, benzer ürünlerin sağlık açısından risk oluşturabileceği endişesiyle yaklaşık 6 bin ürünün acil denetimden geçirileceğini duyurdu.

ekran-goruntusu-2024-03-27-091349.pngResmi Kyodo ajansının verdiği bilgilere göre, Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun 2023 yılında 18,5 ton "beni-koji" içerikli ürün ürettiği ve bunun 16,1 tonunu 50'den fazla firmaya sattığı belirtildi. Bu gelişmelerin ardından ürünün ülke genelinde piyasadan toplatılması kararı alındı.

Bu olay, takviye gıdaların denetiminde ve güvenliğinde yaşanan ciddi sorunları bir kez daha gündeme getiriyor. Sağlık açısından güvenilir olmayan ürünlerin tüketilmesinin sonuçlarının ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha hatırlatıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.