Ünlü kargo devi iflasın eşiğinde 'Borç batağına saplandı'

Ünlü kargo devi iflasın eşiğinde 'Borç batağına saplandı'
Küresel ekonomik kriz birçok dev şirketin iflasına neden oluyor. Bu kez de kötü haber 30 yıllık meşhur kargo firmasından geldi.

Merhabahaber.com'un haberine göre; Küresel ekonomik kriz her geçen gün yeni iflas haberlerini gündeme getirmeye başladı.

Türkiye'nin önde gelen firmalarının iflas ya da konkordato ilan etmesi büyük tedirginlik oluşturuyor. Bankaların kredi vermemesi işletmeleri sıkıntıya sokuyor.

Türkiye'de 1994 yılından beri faaliyet gösteren 30 yıllık meşhur kargo firması 12 milyon liralık borcundan dolayı konkordato ilan etti.

Türkiye'nin 30 yıllık meşhur kargo firması konkordato ilan etti!

800 ÇALIŞANI BULUNUYORDU

1994 yılında kurulan ve Türkiye genelinde hizmet veren dev kargo firması konkordato ilan etti. Bu firmanın 800 çalışanı vardı.

100'den fazla araçla lojistik kargo taşımacılığı yapan firma 17 ilde faaliyet gösteriyor. Şuan tam 423 noktaya taşımacılık hizmeti veren firma Denizli merkezli çalışmalarına devam ediyor.

Foto - İşte bu beklenmiyordu! 30 yıllık Türk kargo şirketi konkordato ilan etti

İşletmelere depolama ve taşımacılık alanında özel hizmet veren firmanın konkordato ilan etmesi sektörde büyük yankı uyandırdı.

Türkiye'nin 30 yıllık meşhur kargo firması konkordato ilan etti! 4

Azim Kargo, ekonomik gerekçelerle konkordato ilan etti. Firmanın konkordato ilanı sonrası alacaklılara olan 12 milyon lira borcun 36 ay taksitle ödenmesine hükmedildi.

Borç ödenirken uygulanacak olan yıllık faizin ise yüzde 15 olacağı belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.