Hatice Kolçak tarihi verdi 'Altın tüm zamanların rekorunu kıracak'

Hatice Kolçak tarihi verdi 'Altın tüm zamanların rekorunu kıracak'
Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, o yatırım aracının gelecekteki rakamını ve tarihini açıkladı.

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, FED’in faiz artırımı sonrası altının gelecekteki rakamını tarih vererek açıkladı.

Amerikan Merkez Bankası’nın faizi sabit tutmasının ardından altın piyasasında hareketlilik tavan yaptı. Altın 1970 dolar seviyesinden 2 bin 38 seviyelerine kadar geldi.

altin-12412.jpg

Bu noktada altının geleceği merak ediliyor. Yeniden bir yükselme yaşanacak mı? Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, altındaki son durumu hakkında flaş açıklamada bulundu.

Hatice Kolçak, canlı yayındaki YouTube programında altının bin 980 dolarlardan 2 bin 32 dolar seviyesine kadar geldiğini ve 50 doların üstünde bir getiri sağladığını belirtti. Bir gecede bu kadar hızlı artmasının ise piyasada pozitif tepkiye neden olduğunu da Kolçak, söyledi.

altin-214112.jpg

FED’in faiz kararının dışında karar metnindeki söylemlerin altındaki yükselmeyi artırdığını söyleyen, Kolçak, “Şimdi beklentimiz zaten yukarı yönlüydü. 2024'te Bana kalırsa ons altının önü tarihi seviyeleri artık kırarak devam edecek. 2024 yılı için altında 3 bin dolarları bile telaffuz edebiliriz." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kolçak, piyasa bilgisi olmayanların bu alımlara girmemesini, eğitimini alarak bu işlerin yapılmasına dikkat çekti.

Kolçak gram altın tarafındaki hedef seviyenin 3 bin 500 TL olduğunu söylerken, “FED’in faiz kararı sonrası 2024 için 3 bin 500 TL biraz daha gerçekçi duruyor. Gram altında 3 bin TL dip seviyesi olarak kabul edilebilir.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.