Ünlü kahve zinciri iflasın eşiğinde 'Borç batağına saplandı'

Ünlü kahve zinciri iflasın eşiğinde 'Borç batağına saplandı'
Küresel ekonomik kriz birçok dev şirketin iflasına neden oluyor. Son haber bu kez kahve devinden geldi. Ünlü kahve zinciri iflasın eşiğinde.

Reuters.com'da yer alan habere göre; Küresel ekonomik kriz hem vatandaşı hem de şirketleri etkilemeye devam ediyor. Hem dünyada hem de Türkiye'de birçok şirket krizden etkilenmiş durumda.

Dünyayı kasıp kavuran ve ülkemiz de dahil olmak üzere çok sayıda ülkede zorlu geçen ekonomik kriz nedeniyle ABD’li kahve devi Marcon Coffee Group iflasın eşiğinde.

Tiryakilerin tadını kaçıran haber: Kredi alamayan kahve devinden iflas… - F5Haber

YÜKSEK FAİZ ŞİRKETİN DURUMUNU ZORA SOKTU

Brezilya, Vietnam ve Orta Amerika dahil olmak üzere tüm büyük üretim bölgelerinde faaliyet gösteren Mercon, müşterilerine gönderdiği bir mektupta, son yıllarda pandemi sırasında yaşanan lojistik aksama, Brezilya'daki don ve kuraklık, fiyat dalgalanmaları ve küresel ısınma gibi sorunların yaşandığını belirtti. Artan faiz oranları bir araya gelerek şirketin mali durumuna zarar verdi.

Kahve keyfinin sürmesi bilinçli üretime ve tüketime bağlı

Mercon İcra Kurulu Başkanı Oscar Sevilla tarafından imzalanan mektupta şirket, kredi verenlerin "kredi anlaşmalarını uzatmamayı tercih ettiğini, bunun da işletme sermayesi koşullarının aşırı derecede sıkılaşmasına yol açtığını" söyledi.

Aç karnına kahve içmek faydalı mı zararlı mı? Uzmanlar açıkladı

TOPLAM BORÇ 363 MİLYON DOLAR

ABD'nin New York Güney Bölgesi İflas Mahkemesi'nin mahkeme belgeleri, Mercon ve birçok ülkedeki iştiraklerinin toplam 363 milyon dolarlık borcu olduğunu gösteriyor.

En büyük alacaklılar arasında Mercon'un faaliyet gösterdiği ülkelerdeki birçok bankanın yanı sıra Brezilya, Orta Amerika ve ABD'deki ticaret şirketleri de yer alıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.