Türkiye'nin en eski şirketiydi 'Ayakkabı devi icradan satılacak'

Türkiye'nin en eski şirketiydi 'Ayakkabı devi icradan satılacak'
Bir dönemin önde gelen ayakkabı markalarından Yeşil Kundura'ya ait olan gayrimenkuller icradan satışa çıkarılıyor.

Halk Bankası, Yeşil Kundura'nın sahipleri Engin Yeşil'e ve şirketlerine ait olan değerli gayrimenkulleri satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Yeşil Kundura'nın İstanbul Cevizlibağ'daki Yeşil Plaza'da bulunan 25 ofis ve Zeytinburnu'nda bulunan değerli bir arsa icradan satılacak. İcradan satışa çıkarılan varlıkların toplam değeri yaklaşık 800 milyon TL civarında.

Yeşil Kundura, Türkiye'nin köklü ayakkabı markalarından biri olarak bilinse de, markanın ikinci kuşak temsilcilerinin borçları nedeniyle zor bir finansal durumda olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle, Halk Bankası, borçların tahsili amacıyla Yeşil Kundura'ya ait değerli gayrimenkulleri satışa çıkarmaya karar verdi.

Yeşil Plaza'da bulunan 25 ofisin yanı sıra, Zeytinburnu'nda bulunan 6 bin 343 metrekare büyüklüğündeki arsa da icradan satışa çıkarılacak. Yeşil Kundura'nın icradan satışa çıkardığı bu varlıkların satış ihalesi 19 Aralık'ta başlayacak. İlk ihalede alıcı bulunamazsa, ikinci ihale 16 Ocak'ta gerçekleştirilecek. Halk Bankası'nın alacağının yanı sıra, Yeşil GYO'nun yarım kalan projeleri nedeniyle birçok kişi mağdur durumda kaldı ve şirketin iflasını talep etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.