Emekliler pılını pırtısını toplayıp oraya akın edecek 'En ucuz yaşam orada

Emekliler pılını pırtısını toplayıp oraya akın edecek 'En ucuz yaşam orada
Emekliler o ülkede yaşamak için akın edecek. Preply tarafından açıklandı. İşte tüm detaylar...

Online yabancı dil öğrenme platformu Preply, dünyada yaşanan maliyet artışları ve ekonomik krizin emeklilerin çalışma hayatına geri döndüğünü açıkladı.

emekliler-16.jpg

Preply tarafından 45 ülkenin incelenmesiyle yapılan araştırmada Slovakya'nın emeklilik için en ideal ekonomiye sahip ülke olduğu ortaya çıktı.

Dünyanın en düşük yaşam maliyetlerine sahip dördüncü ülkesi konumunda olan Slovakya, emeklilerin ek bir işte çalışmadan da yaşamlarını devam ettirebildikleri ülkeler arasında yer edindi.

emekliler-13-001.jpg

En ucuz yaşam maliyetleri arasında Slovakya’dan sonra Romanya, Brunei ve Hırvatistan geldi.

Preply Avrupa Bölge Müdürü Mustafa Ali Sivişoğlu, refah kavramını belirleyen nüfus, gayrisafi yurt içi hasıla, ekonomik istikrar, sağlık hizmetlerine erişim, yaşam maliyetleri gibi pek çok değişken olduğunu söylerken, “Ekonomilerin büyüklüğünden ziyade, düşük yaşam maliyetleri, emeklilik sonrası yaşam için daha uygun bir ortam oluşturuyor. Ayrıca emeklilere sunulan fırsatlar da ülkelerin emekliliğe yaklaşımlarını belirliyor. Örneğin emekli maaşı ve sağlık hizmetlerindeki zorluklar sebebiyle emeklilik için uygun olmayan ülkeler arasında Polonya öne çıkıyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.