Türkiye hafta sonu donacak 14 kentte turuncu alarm

Türkiye hafta sonu donacak 14 kentte turuncu alarm
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün 11 ilde kuvvetli yağış, 3 ilde ise aşırı yağış beklendiğini açıkladı. İstanbul da bu iller arasında bulunuyor ve gün boyu sürecek olan sağanak yağışın yanı sıra hava sıcaklığında önemli bir düşüş yaşanması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre; Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Ülkenin genelinde (Doğu Anadolu'nun doğusu, Rize çevreleri ve Artvin kıyıları dışında) yağmur ve sağanak yağışlı bir gün geçmesi öngörülüyor. Yağışların özellikle Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Çanakkale'nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın merkez ve batısı, Mersin çevreleri ve Adana'nın güney kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli, Antalya’nın doğusunda ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Marmara ve Kıyı Ege bölgelerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyredeceği, diğer bölgelerde ise mevsim normallerine yakın olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji, Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde kuzeyden, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise güneyden kuvvetli (40 - 60 km/saat) esmesi beklenen rüzgar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Ayrıca, Prof. Dr. Orhan Şen, bugün Türkiye genelinde yağışların etkili olacağını, Mersin, Adana ve Antalya'da şiddetli yağışlar beklendiğini paylaştı. Alacabel ve Sertavul geçitlerinde kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği uyarısında bulundu. İstanbul'da ise gün boyunca kuvvetli yağmurlu bir hava bekleniyor.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, kuvvetli yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.