30 yıllık dev şirket iflas etti 'Ekonomik krize dayanamadı'

30 yıllık dev şirket iflas etti 'Ekonomik krize dayanamadı'
Küresel ekonomik kriz sonrası iflas haberlerinin ardı arkası kesilmezken bu kez kötü haber cam geri dönüşüm firmasından geldi.

Glass-international.com’un haberine göre; Küresel ekonomik kriz hem vatandaşı hem de şirketleri etkilemeye devam ediyor. Hem dünyada hem de Türkiye'de birçok şirket krizden etkilenmiş durumda.

Gerçekleştirdiği geri dönüşüm faaliyetleriyle tanınan ABD merkezli Strategic Materials (SMI), iflas ettiğini açıkladı.

Bir günde 60 Türk şirketi iflas etti - Ekonomi - Antalya Körfez Gazetesi

Küresel çapta etkili olan ve 2019 yılındaki salgınla başlayarak ülkemizi de tehdit eden ekonomik kriz, Almanya, Rusya, İngiltere, Fransa, Türkiye, ABD, Meksika gibi çok sayıda ülkelerde iflaslara yol açtı.

30 yıllık köklü marka iflas etti! Girmedikleri ev kalmamıştı… - F5Haber

Son olarak ABD’de cam geri dönüşüm firması Strategic Materials iflasını açıkladı.

Ülkedeki İflas Kanunu’na göre 11. bölüm uyarınca başvurusunu yapan şirketin 1994 yılından bu yana ayrı olarak geri dönüşüm alanında faaliyet gösterdiği biliniyor.

Foto - 30 yıllık köklü şirket iflasını duyurdu! Hemen hemen her eve girmişlerdi...

Yeniden yapılanma sırasında şirket, faaliyetlerini aksamadan sürdürmeyi amaçlıyor. Şirketin Kanada ve Meksika merkezli faaliyet gösteren iştirakleri iflas sürecinin bir parçası değil.

SMI, ticari faaliyetlerini desteklemek için mevcut kredi verenlerden Mahkeme onayına tabi olarak 23 milyon dolarlık finansman sağladı.

Bu, SMI'nın müşterilerine, tedarikçilerine ve çalışanlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeye devam etmesine olanak tanıyor.

aa.jpg

Aynı zamanda şirketin, borcunu 300 milyon doların üzerinde azaltmayı da içerecek şekilde finansal olarak yeniden yapılandırmasına ve işini yeniden organize etmesine olanak tanıyacak.

Yeniden yapılanma aynı zamanda işletmenin uzun vadeli büyümesini de sağlayacaktır.

Tüm çalışanlara maaş ve sosyal haklar verilmeye devam edilecek ve mal ve hizmet tedarikçilerine normal şekilde ödeme yapılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.