ATM'den para çekenler dikkat 'Her şey sil baştan değişti kimse bu detayı fark etmedi'

ATM'den para çekenler dikkat 'Her şey sil baştan değişti kimse bu detayı fark etmedi'
Milyonlarca insanın kullandığı bankamatiklerle ilgili flaş değişiklik. Her şey sil baştan değişti kimse bu detayı fark etmedi.

Milyonlarca insanın kullandığı bankamatiklerle ilgili flaş değişiklik yapıldı. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu x hesabından yapılan değişikliği duyurdu. ATM kullanan herkesi ilgilendiren değişiklikte, son aylarda bankamatiklerden çekilen paraların artmasıyla birlikte, dikkat çekici bir detay da ortaya çıktı. ATM'den para çeken çoğu kişi bu detayı fark etmedi.

Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla milyonlarca vatandaşı bilgilendirdi.

0x0-20-bin-lira-cepte-kaliyor-2009-2010-tarihlerine-dikkat-prim-borcunun-ucte-birini-odeyerek-emekli-olun-1630837028309.jpg

Şenol Babuşçu'nun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:

PARA YETİŞTİREMİYOR

Banka ATM kasalarında para konmak üzere 5 bölüm bulunmaktadır. Her bölüme bir çeşit banknot konulmaktadır. 10,20,50,100,200 TL banknotlar her bölüme ayrı ayrı yerleştirilmektedir. Son zamanlarda bazı bankalar 10 TL banknotların yerine de 200 TL banknotlar koymakta. Çünkü başka türlü para yetiştirememekte.

0x0-bankalar-promosyon-yarisini-hizlandirdi-fakat-bazi-kelime-oyunlari-yanilmalara-yol-acabilir-1659858293543.jpg

Milyonlarca kişi günlük ihtiyaçlarını karşılamak üzere bankaların ATM'lerine giderek para çekme işlemi gerçekleştiriyor. Bankalar müşterilerinin dolandırıcıların tuzağına düşmemesi için dikkat etmesi gerekenleri tek tek sıraladı.

KARTINIZ SIKIŞIRSA...

Kartınız sıkışırsa panik yapmayın. ATM cihazının üzerindeki telefon numarasını arayarak yardım isteyebilirsiniz.

KART ŞİFRENİZİ GİRERKEN DİKKATLİ OLUN

Kart şifrenizi girerken dikkatli olmanız çok önemlidir. ATM cihazlarının etrafında kamera olabilme ihtimaline karşı, şifrenizi tuşların üzerini kapatarak girmeniz tavsiye edilmektedir.

ÖZEL TARİHLERİ KULLANMAYIN

Doğum tarihi ve telefon numarasının şifre olarak seçilmemesi gerektiği konusuna da dikkat çekilmektedir. Şifrenizi oluştururken karmaşık rakamlar kullanmanız önerilmektedir.

KOLAY RAKAMLARA DİKKAT!

Şifrenizi oluştururken kolay, ardıl olan numaraları seçmemeniz konusunda uyarı yapılıyor.

ŞİFRENİZİ KİMSEYLE PAYLAŞMAYIN

ATM'lerden para çekerken en önemli uyarılardan biri şifrenizi kimseyle paylaşmamanızdır. Banka görevlileri dahil kimseyle şifrenizi paylaşmamanız gerektiğine dikkat çekilmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.