Emekli ikramiyeleri ödeme takvimi ortaya çıktı 'Bu sıralamaya göre yatacak'

Emekli ikramiyeleri ödeme takvimi ortaya çıktı 'Bu sıralamaya göre yatacak'
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği ikramiye ödeme tarihleri belli oldu. Ne zaman yatacak?

4 milyon 689 bin çalışan emekli için bir defaya mahsus olmak üzere ödenmesine karar verilen 5 bin TL'lik ikramiye için tarihler netleşiyor. 15 Aralık'a kadar hesaplara yatırılacağı belirtilen fakat net bir tarih açıklaması yapılmayan ikramiyeler için ödeme takvimi ortaya çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı şerefine emekli vatandaşlar için bir defaya mahsus olmak üzere ödenecek 5 bin TL'lik ikramiyelerde 2. ödeme takvimi başlamak üzere.

emekli-1.jpg

4 MİLYON 689 EMEKLİ YARARLANACAK

9 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan duyuruda emekli ikramiyesi ilk aşamada yalnızca çalışmayan emekliler için uygulamaya alınmış olsa da, gelen tepkilerin ardından geri adım atan hükümet geçtiğimiz hafta Meclis'te kabul edilen düzenleme ile ikramiye kapsamına halihazırda çalışmaya devam eden 4 milyon 689 bin emekli vatandaşı dahil etti.

'15 ARALIK'A KADAR ÖDEMELER TAMAMLANACAK'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emekliler için ödenecek 5 bin TL'lik ikramiyeler hakkında 15 Aralık'a kadar ödemelerin tamamlanacağını belirtirken, ödeme takviminin nasıl gerçekleşeceği netlik kazanmaya başladı.

emekli-4-kopya.jpg

İLK İKRAMİYELER MAAŞ GÜNÜNE GÖRE ÖDENMİŞTİ

SGK Uzmanları, çalışmayan emekliler için 11 Kasım tarihinde başlatılan ödemelerin 3 güne yayıldığına dikkat çekerek, yeni ödemeler için aynı sisteme başvurulabileceği ve emeklilerin maaş gününe göre ikramiyelerden yararlanabileceği belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 10 Kasım tarihinde 5 bin TL'lik ikramiyeler için ödeme günlerini duyurmuş ve Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre bu ödeme SSK kapsamında aylık alanlardan aylık ödeme günü 17, 18, 19 olanlar için 11 Kasım'da yapılacağı belirtilmişti.

Ödeme günü 20, 21, 22 olanlara 12 Kasım ve ödeme günü 23, 24, 25, 26 olanlara ise 13 Kasım'da söz konusu ödemeler aktarıldı.

HERKES İKRAMİYESİNİ AYNI GÜN ALABİLİR

Buna karşın yapılan ilk ödemenin emeklilerin büyük bir bölümünü kapsıyor olması, söz konusu uygulamanın bankacılık sistemlerinde bir yoğunluk yaşanmaması amacıyla kademeli olarak gerçekleştirildiği görüşüne neden oldu.

Çalışan emekliler için ödenecek 5 bin TL'lik ikramiyelerden yalnızca 4 milyon 689 bin emeklinin yararlanacak olması, ikramiyelerin tek günde ortak şekilde ödenme ihtimalini güçlendiriyor.

emekl-3.jpg

PAZARTESİ İTİBARIYLA HESAPLARA YATMASI BEKLENİYOR

AKP'li yetkililer tarafından yapılan art arda açıklamalarda 5 bin liralık ikramiyelerin 15 Aralık tarihine kadar hesaplara aktarılacağı belirtilirken, gelecek hafta itibarıyla ödemelerin tamamlanması bekleniyor.

Emekliler, yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan ödeme takvimi hakkında net bir açıklama yapılmasını beklerken, geçtiğimiz ayda yapılana benzer bir şekilde ikramiye ödemelerinin pazartesi günü itibarıyla emekli maaşlarının yatırıldığı banka hesaplarına aktarılacağı düşünülmekte.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.