Emekli ve memur maaşlarındaki zam oranı belli oldu 'Enflasyon rakamları açıklandı'

Emekli ve memur maaşlarındaki zam oranı belli oldu 'Enflasyon rakamları açıklandı'
TÜİK’in kasım ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu.

Milyonlarca memur ve emeklileri yakından ilgilendiren enflasyon rakamları açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon kasımda aylık bazda yüzde 3,28 artarken yıllık yüzde 61,98 oldu.

Memur ve emekliler açıklanan rakamlara göre enflasyon farkı almaya hak kazanıyor. Eylül, ekim ve kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemdeki SSK ve Bağ-kur enflasyon farkı yüzde 33,66 olarak gerçekleşti.

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanacak.

Kasım sonu itibarıyla bu rakam yüzde 26'yı aşmış durumda. Net rakam aralık ayına ilişkin enflasyon verisiyle belli olacak. Memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 15 de toplu sözleşme zammı alacak.

EMEKLİLER NE KADAR ZAM ALACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 ayda bir oluşan enflasyon oranı kadar artış almaya hak kazanıyor. Yılın ikinci yarısında beş aylık veri açıklandığı için şimdiden yüzde 33,66'lik zam imkanı doğdu. Yılın son ayına ilişkin verilerin açıklanmasıyla zam oranı netleşecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.