Fatih Portakal canlı yayında asgari ücret zammını açıkladı

Fatih Portakal canlı yayında asgari ücret zammını açıkladı
Ünlü Gazeteci Fatih Portakal canlı yayında asgari ücret zammını açıkladı.

Asgari ücret zammında son düzlüğe girildi. 4 defa toplanacak olan Asgari Ücret Komisyonu yapılacak toplantıların sonunda zamlı ücreti açıklayacak. Toplantının ilk ayağı 11 Aralık’ta yapılacak.

ybfui22q3keqpj3uaz1iiw.webp

Milyonlarca vatandaş asgari ücret için nefesini tuttu. En son Temmuz ayında yapılan ara zamla 11 bin 402 TL’ye yükselen asgari ücret kısa süre içerisinde enflasyon karşısında eridi.

Bu yıl ilk kez Asgari Ücret Komisyon Toplantısında işçilerde yer alacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını ve ona göre bir ücret belirleyeceklerini vurguladı.

thumbs-b-c-5dadf517f1f983ac6e093b8563e7767d.jpg

Bu gelişmeler yaşanırken birçok gazeteci ve ekonomist enflasyon oranını baz alarak zam tahminlerini kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

KULİS BİLGİSİNİ PAYLAŞTI

Konu hakkında Sözcü TV ana haber sunucusu Fatih Portakal, aldığı kulis bilgisini canlı yayında paylaştı.

Sunduğu programda "Asgari Ücret 18 Bin TL mi olacak?" sorusunu yönelten Fatih Portakal, "Şöyle bir şey geldi kulağıma. Belki 18 Bin TL olabilirmiş. Türk-İş Başkanının gönlünü almak için yapılabilirmiş. İşçinin başındaki Ergün Bey 18 Bin TL istediklerini açıkladı." diyerek aldığı kulis bilgisini verdi.

Portakal Ergün Atalay’ın geçen sene çok arada kaldığını, şimdi ise 18 bin TL talebini açıkça dile getirdiğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.