Ünlü ekonomist bombayı patlattı 'Kemerleri bağlayın o yatırım aracı uçuşa geçecek'

Ünlü ekonomist bombayı patlattı 'Kemerleri bağlayın o yatırım aracı uçuşa geçecek'
Ünlü ekonomist, canlı yayında o yatırım aracının geleceği ile ilişkin önemli bir detayı paylaştı.

Ünlü ekonomist Barış Soydan, yeni YouTube videosunda kripto piyasalarındaki sıcak gelişmeyi izleyicilerine aktardı.

Kripto piyasaları önemli derecede etkileyecek olan Spot ETF’de kararın çıkmasına sayılı günler kaldı. Milyonlarca kripto yatırımcısı ise Spot ETF’in onayını bekliyor. Peki Spot ETF’de son durum ne olacak?

Ünlü ekonomist Barış Soydan, YouTube canlı yayın videosunda Spot ETF’e ilişkin bomba açıklamada bulundu.

bitcoin-21.jpg

SPOT BİTCOİN NEDİR

“Spot Bitcoin ETF" Bitcoin'in spot (anlık teslimat) piyasasındaki fiyat değişikliklerinden faydalanmaya olanak tanıyan bir borsa yatırım fonu olarak tanımlanıyor.

REKOR YÜKSELİŞ BEKLENİYOR

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘nun (SEC) ETF başvuruları için en yakın son tarih 10 Ocak 2024 ve bu tarihten önce bir karar alabileceği tahmin ediliyor. Kararın onaylanması halinde Bitcoin üzerinde rekor bir yükseliş ön görülüyor.

bitcoin.jpg

"SPOT ETF ONAYLANABİLİR"

‘Bitcoin ETF’leri ile ilgili geri sayım artık başladı’ diyen Ünlü ekonomist Barış Soydan bombayı patlattı. Soydan, Reuters’in haberinde önemli bir noktaya değindi. SEC yetkililerinin, başvuru yapan şirketlere, revize etmelerini istediğini belirten Soydan, “Bu haftanın sonuna kadar da süre tanındı. SEC yetkilisinin ‘başvuruları eğer böyle yapmazsanız önümüzdeki yıl vereceğimiz onaydan yararlanamayacaksınız’ söylemi ile ETF’in onaylayacağını burada belirtiyor.” dedi.

baris.jpg

Soydan son olarak, “Tabii son onayı verecek kişi de kriptoya eleştirel gözle bakan Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler’in olacak.” ifadelerini de kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.