HAK-İŞ'ten hükümete asgari ücret tepkisi 'Komisyonun yapısına itirazımız var'

HAK-İŞ'ten hükümete asgari ücret tepkisi 'Komisyonun yapısına itirazımız var'
HAK-İŞ Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de 7 milyona yakın asgari ücretli çalışan bulunuyor. Asgari Ücret en son Temmuz ayında zamlanarak 7 bin 500 TL’ye yükseldi. Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte Asgari Ücret zam maratonu da başlamış oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayına sonuna kadar 4 defa toplanacak. Şimdiye kadar 2 defa toplanan komisyon henüz ücreti konuşmadıklarını dile getirdi. Yarın gözler üçüncü kez toplanacak olan komisyona çevrildi.

Milyonlarca çalışanın asgari ücrete yapılacak zammı bekliyor.

“KOMİSYONUN YAPISINA KARŞIYIZ”

HAK-İŞ Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulundu. HAK-İŞ Şube Başkanı, asgari ücreti belirleyen komisyonun yapısına itirazı olduklarını söyledi. Çelik, Asgari ücret tespit komisyonunun anti demokratik bir yapısı olduğunu, sadece Türkiye'nin en büyük işçi sendikası ve işveren sendikasının devlet eliyle belirlenecek asgari ücret toplantısının yapılması ve diğer tarafların toplantıya dahil edilmemesi noktasında ciddi anlamda karşı olduklarını ifade etti.

asgari-ucret-tespit-komisyonu-aa-2061477.jpg

Serhat Çelik, HAK-İŞ'in ve diğer sendikaların da bu asgari ücretle ilgili komisyonda olmasının 7 milyon asgari ücretle çalışanların daha tatmin olacağı, daha memnun olacağı bir sonucun çıkması anlamına geleceğini söyledi. Çelik, Şuan ki asgari ücret tespit komisyonunun yapısındaki eksiklikler asgari ücretin belirlenmesinden sonra da çalışanları tatmin ve memnun etmediğini aktardı.

VERGİDE ADALETSİZLİK VAR

Serhat Çelik konuşmasında vergi dilimine de değindi. Vergi sistemine karşı olduklarını anlatan Başkan Çelik, 2021 yılı içerisinde asgari ücretten vergi alınmaması noktasında bir düzenleme yapıldığını hatırlattı. Ancak asgari ücretin biraz üzerinde çalışan insanların fazlasıyla vergiye maruz kaldıklarını söyledi.

asgari-ucrette-3-uncu-toplanti-saati-belli-oldu.jpg

Vergi sisteminin az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması hususunda bir çalışma taleplerinin olduklarını belirten Serhat Çelik, asgari ücret kaderimiz olmaktan çıkmalı dedi.

ASGARİ ÜCRET TALEBİ

HAK İŞ Kayseri Şube Başkanı Çelik, asgari ücretin 4 kişilik bir ailenin geçinebileceği bir rakamın olması gerektiğini ifade eden Çelik, 4 kişilik bir ailenin kira gideri, elektrik, su, öğrencilerin okula gidip geldiği yol masrafları, yeme içme masrafları, mutfak masraflarının tamamının karşılayabilecek bir rakamın masada olması gerektiğini ifade etti.

para-1966037.jpg

Çelik, asgari ücretin belirleneceği tarihten itibaren insanların hayatlarında ve alım güçlerinin rahatlatılması noktasında adımlar atılmadığı süre rakamların bir anlamı kalmadığını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.