Ukrayna Rusya'nın dev çıkartma gemisini Kırım'da batırdı Bu başarıda Türkiye'nin payı ne

Ukrayna Rusya'nın dev çıkartma gemisini Kırım'da batırdı Bu başarıda Türkiye'nin payı ne
Ukrayna, Rusya'ya ait bir amfibi gemiyi Kırım yakınlarında batırdı. Karadeniz'de tansiyon yükselirken, dış haberler uzmanı Ardan Zentürk, Ukrayna'nın bu hamlesinin nedenlerini ve sonuçlarını anlattı.

Ukrayna'nın Rus amfibi çıkarma gemisi Sezar Kunikov'u batırması, Karadeniz'de yeni bir krize yol açtı. Dış haberler uzmanı Ardan Zentürk, Youtube kanalında yayınladığı bir videoda, Ukrayna'nın bu hamlesinin arkasındaki stratejiyi ve Rus donanmasının Karadeniz'deki durumunu değerlendirdi.

"UKRAYNA, AKILCI BİR KARAR ALDI"

Zentürk, Ukrayna'nın SİHA VE SİDA alanında önemli bir başarı elde ettiğini belirterek, "Ukrayna bu alanda sessiz sedasız bir başarı hikayesi yazdı. Bu hikayede teknolojik desteğin ve Rusya'nın güçlü elektronik harp sistemlerine karşı SİHA ve SİDA ile nasıl korunduğunun kaynağını bilmiyoruz. Ama net olarak Ukrayna bu savaşta çok akıllıca bir hamle yaptı. Oturup zırhlı bir araç üreteyim. Yani tank yapayım. Kolay, hızlı ve efektif yapabileceği bir işe yöneldi. Akılcı karar aldı." ifadelerini kullandı.

rusya-ukraynaya-ait-seyir-fuzesi-karadeniz-uzerinde-imha-edildi.jpg

MAGURA V5'İN DONANIMLARI

Ukrayna, Rusya'nın Kırım'da ilhak ettiği topraklara yakın bir bölgede Sezar Kunikov adlı amfibi çıkarma gemisini batırdı.

"Magura V5 önemli kavram. Ben bunu gördüm. Ukraynalılar, sergiledi. 5,5 metre büyüklüğünde ve ağırlığı 1 ton, 320 kilo yük alabilir ancak 200 kilo da cephane taşıyabilir veya yeri geldiğinde keşif yeri geldiğinde yapabilir. İstihbarat, arama kurtarma, mayın tespit ve önleme ve yeri geldiğinde de bu olayda da olduğu gibi kamikaze dron olma kabiliyetine sahip bir SİDA. Ukrayna Magura V5 ile batırdı Sezar Kunikov'u." cümlelerini aktardı.

ZENTÜRK'TEN TÜRKİYE'NİN UKRAYNA'NIN BAŞARISINDAKİ PAYI YORUMU

Ukrayna'nın, Rus donanmasına karşı yendiğini söyleyen Zentürk,"Karadeniz'de güç dengesi ilk kez farklı unsurlar kullanılarak değişiyor. Çok enteresan. Ukrayna'nın donanması yok ancak Rus donanması yeniliyor. Hep SİDA'ların önemini söyledim. Türkiye, bu konuda akıllı yatırımlar yaptı. Gelecekte bunun büyük meyvelerini yiyeceğiz. Ukrayna'da herhalde bizden aldığı desteklerle bunu güzel başarmaya başladı. Karadeniz'deki güç dengesinin bu kadar hızlı kırılması dikkat çekici." ifadeleri kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.