Bir kanser aşısı açıklaması da Putin'den 'Üretmeye çok yakınız'

Bir kanser aşısı açıklaması da Putin'den 'Üretmeye çok yakınız'
Rusya lideri Putin, kansere yönelik aşılar ve bağışıklık sistemini düzenleyici yeni nesil ilaçlar üretmeye çok yaklaştıklarını söyledi.

Vladimir Putin kanser ilaçları için "Umarım çok yakında bireysel tedavi yöntemleri olarak etkili bir şekilde kullanılırlar" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde kanser tedavisi araştırmalarının hızla devam ettiğini belirterek, "Kanser aşısı olarak bilinen, kansere yönelik aşılar ve bağışıklık sistemini düzenleyici yeni nesil ilaçlar üretmeye yaklaştık. Umarım çok yakında bireysel tedavi yöntemleri olarak etkili bir şekilde kullanılmaya başlanacaklar" dedi.

'KANSER TEŞHİSİNDE YÜKSEK STANDARTLAR OLUŞTURDUK'

Rusya lideri Vladimir Putin, Moskova'da düzenlenen 'Gelecek Teknolojileri Forumu' adlı etkinlikte bir konuşma yaptı. Rusya genelinde son 5 yılda 500'den fazla kanser tedavi merkezi açıldığına belirten Putin, "Teşhis, tedavi ve rehabilitasyonla ilgili ülke çapında yüksek standartlar oluşturuldu. Bunun sonucunda artık onkoloji vakalarının yarısından fazlası artık ilk aşamada belirleniyor " ifadesini kullandı.

Vladimir Putin, kanser tedavisine yönelik aşı çalışmalarının da devam ettiğini vurgulayarak, "Kanser aşışı olarak bilinen, kansere yönelik aşılar ve bağışıklık sistemini düzenleyici yeni nesil ilaçlar üretmeye çok yakınız. Umarım yakında bireysel tedavi yöntemleri olarak etkili bir şekilde kullanılacaklar " dedi. Rusya'da Covid-19 salgını sürecinde Sputnik V ve Sputnik Light gibi aşılar geliştirilmiş, Rusya'da kullanılmış ve bazı ülkelere de gönderilmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.