Bakanlık'ta çalışmak isteyenler için büyük fırsat Adayların bu belgeye sahip olması yeterli

Bakanlık'ta çalışmak isteyenler için büyük fırsat Adayların bu belgeye sahip olması yeterli
Ticaret Bakanlığı, çeşitli kadrolarda görevlendirmek üzere 328 kişilik bir personel alımı gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, çeşitli pozisyonlarda personel alımı yapacağını duyurdu. Kamu ilan sayfasında yayınlanan ilana göre, temizlik, şoför, temizlik-basit bakım onarım destek personeli, koruma ve güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyen adaylar başvurabilir. Başvuru süresi 12 Şubat 2024 tarihinde sona erecek. Adayların ilanda belirtilen şartları taşıması gerekiyor.

PERSONEL ALIM ŞARTLARI

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi alımı için başvuruları kabul etmeye başladı. Başvuru yapmak isteyen adayların, genel ve özel şartları karşılamaları gerekiyor.

Genel şartlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan hükümlerle belirlenmiştir. Buna göre, adayların kamu haklarından mahrum olmamaları, kamu kurumlarında görevden veya meslekten çıkarılmamış olmaları, 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmamaları, sözleşmeleri feshedilenlerin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmesi, sağlık veya çalışma engellerinin bulunmaması gibi şartlar aranmaktadır.

Özel şartlar ise sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonuna özgüdür. Buna göre, adayların KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları, 30 yaşından büyük olmamaları, özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmaları, silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmaları gibi şartlar aranmaktadır.

Başvurular, Kariyer Kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılacaktır. Adayların başvuru sürecinde dikkatli olmaları ve belirtilen şartlara uygun olarak işlemlerini tamamlamaları önemlidir. Adaylar sadece bir sözleşmeli pozisyon için başvurabilir ve en fazla 10 il tercih edebilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.