Türkiye’nin en büyük şirketleri belli oldu ‘Listenin başındaki firma şaşırttı'

Türkiye’nin en büyük şirketleri belli oldu ‘Listenin başındaki firma şaşırttı'
ABD merkezli internet sitesi piyasa değerine göre Türkiye'nin en büyük şirketlerini açıkladı. Birinci sıradaki şirket ise şaşırttı belli oldu.

Ünlü Amerika merkezli internet sitesi dünyanın en büyük şirketlerini derlemesinin ardından Türkiye’nin de en büyük şirketlerini de listeledi.

Türkiye’de A’dan Z’ye faaliyet gösteren birçok şirket birbiri ile rekabet etmeye devam ediyor.

Ünlü internet sitesi CompaniesMarketCap Türkiye’nin en büyük 20 şirketini sıraladı. Listede perakendeden bankaya kadar bir çok alanda faaliyet gösteren firmalar yer aldı.

CompaniesMarketCap tarafından paylaşılan verilere göre piyasaya değeri açısından Türkiye’nin en büyük 20 şirketi belli oldu.

1733402.jpg

LİSTENİN BAŞINDA O BANKA YER ALDI

Listenin birinci sırasında banka faaliyetleri öne çıkan QNB Finansbank oldu. İnternet sitesinin verilerine göre şirketin piyasaya değeri ise 29.56 milyar dolar seviyesinde belirtildi.

Finansbank’ın hemen ardından onu 13.24 milyar dolar ile Koç Holding takip ederken üçüncü sırada 11.59 milyar dolar piyasa değeri ile Turkish Airlines oldu.

Dördüncü sırada 9.42 milyar dolar ile Ford Otosan, 9.39 milyar dolarla Türkiye İş Bankası ve 9.04 milyar dolarla Türkiye Petrol Rafineleri gelirken yedinci sırada Garanti Bankası yer aldı.

Listenin son sırasında ise 3.47 milyar ile Türk Telekom oldu.

LİSTENİN TAM HALİ

zxczxcsirkettttt.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.