Türkiye dünyanın ucuzluk pazarı olmaya devam ediyor 'Komşu akın akın gelmeye başladı'

Türkiye dünyanın ucuzluk pazarı olmaya devam ediyor 'Komşu akın akın gelmeye başladı'
Bulgar vatandaşları yılbaşında da Edirne'yi mesken tutmayı sürdürüyor. Otel ve restoranlar doluluk oranlarına ulaştı.

Yılbaşına sayılı günler kalan Edirne halkı alışveriş için çarşı ve pazarlarda hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. Edirne halkının yanı sıra Bulgaristan’dan da alışveriş için Edirne’ye çok sayıda Bulgar vatandaşının gelmesiyle, Edirne sokaklarında hareketlendi. Edirne’de alışveriş yapan esnafın müşterilerinin yüzde 90’ını Bulgaristan vatandaşları oluşturuyor.

aw104688-01.jpgEDİRNE'YE AKIN VAR

Komşu ülke Bulgaristan vatandaşları, bu hafta da Edirne’ye akın akın gelemeye devam ediyor. Cuma günü sabahın erken saatlerinde Edirne’ye gelen ve soluğu Ulus Pazarında alan Bulgarlar, alışveriş yaptı. Geceyi otellerde geçiren Bulgarlar, Cumartesi ve Pazar günleri de alışverişlerine devam etti. Giyecekten yiyeceğe hemen hemen tüm ihtiyaçlarını Edirne’den karşılayan Bulgarlar, aldıklarını taşımakta dahi güçlük çekti.

aw104688-02.jpgBULGARCA MÜZİKLER VE AŞÇILAR DA MENÜLERİNE BULGARCA YEMEKLER EKLEDİ

Alışverişin izdihama dönüştüğü Edirne’ye gelen Bulgarlar, otellerde konaklayarak 2-3 gün süren alışveriş günleri gerçekleştiriyor. Otellerde ve restoranlarda yaşanan yoğunluk yılbaşında da sürdürüyor. Yeni yıla Edirne’de geçirecek olan Bulgarlar, otellerde günler öncesinden rezervasyon yaptırdı. Edirne’de yeni yıla girmeyi tercih eden binlerce Bulgaristan vatandaşının yoğun talebi üzerine oteller ve restoranlar doluluk oranına ulaştı. Müzisyenler repertuarına Bulgarca müzikler ve aşçılar da menülerine Bulgarca yemekler ekledi.

aw104688-03.jpgTURİSTLER MEMNUN

Edirne esnafı, yılbaşı hareketliliğinden memnun olduğunu belirtti. Alışveriş yapan Edirne halkına yurtdışından gelen turistlerin de eklenmesiyle alışveriş yoğunluğu yaşandığını söyleyen esnaf, yüzünün güldüğünü anlattı. Bulgaristan’dan Edirne’ye alışverişe gelen Bulgaristan vatandaşları da, yılbaşı alışverişi yaptıklarını ifade etti.

aw104688-04.jpg

aw104688-06.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.