Tüm hastanelerde geçerli 'Bir yıl boyunca bedava olacak'

Tüm hastanelerde geçerli 'Bir yıl boyunca bedava olacak'
Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar 1 yıl boyunca tüm sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında bulunan ancak prim borcu sebebiyle sağlık hizmeti alamayan Türk vatandaşları ve yükümlü oldukları kişiler için sağlanan düzenleme, 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Bu çerçevede, söz konusu kişiler, prim borç durumlarına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerinden sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekler.

thumbs-b-c-1cec58b6ca1dd0b4fe02d10bdceff896.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ise konuya ilişkin sosyal medya paylaşımında “Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlarımızın, Bakanlığımıza bağlı sağlık kurumları ile Üniversite Hastanelerinde verilen sağlık hizmetlerinden yararlanma hakları Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmıştır.” dedi

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.