Dev teknoloji şirketi halka arz oluyor 'Borsada aylar sonra bir ilk'

Dev teknoloji şirketi halka arz oluyor 'Borsada aylar sonra bir ilk'
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), teknoloji devi Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri’nin halka arz başvurusuna onay verdi.

Borsa İstanbul’da uzun bir aradan sonra bir şirket daha halka arz onayı aldı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin halka arz başvurusunun kabul edildiğini duyurdu.

SPK onayı alan Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri’nin taslak izahname detayları belli oldu.

Dev teknoloji şirketi halka arzda 27.200.000 TL değerli paylarını bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edecek. Dev şirketin halka arz sonrası halka açıklık oranı yüzde 20,15 olarak belirlendi.

Pasifik Donanım’ın BIST kodu #PSTEK olarak belirlenirken, halka arz fiyatı ise 35 TL oldu.

Şirketin halka arzından yatırımcılar T1-T2 bakiye kullanamayacak.

PASİFİK DONANIM TALEP TOPLAMA NE ZAMAN?

Borsa İstanbul'da halka arz olacak Pasifik Donanım’ın gelecek hafta belirlenecek günlerde talep toplayacak.

PASİFİK DONANIM HALKA ARZ KAÇ LOT VERİR, HANGİ BANKALARDA VAR?

Yatırımcılar, Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. konsorsiyum liderliğinde yürütülecek halka arz tüm bankalardan katılım sağlayabilecek. Halka arza 3 milyon katılımcının katıldığı durumda şirketin yatırımcı başına 7 lot (245 TL) dağıtması bekleniyor.

asdsdasda.jpg

PASİFİK DONANIM HAKKINDA

Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş., 2011 yılında kurulmuş bir öncü bilişim şirketidir. Fatih Erdoğan tarafından kurulan şirket, sektördeki lider konumunu donanım, yazılım, sistem entegrasyonu, danışmanlık, eğitim, bakım ve destek hizmetlerini kapsayan geniş bir yelpazede sunulan çözümleriyle elde etmektedir.

Şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olan Fatih Erdoğan, uzun yıllara dayanan tecrübesi ve liderlik vizyonuyla Pasifik'in başarılı bir şekilde ilerlemesini sağlamaktadır. Pasifik, müşteri odaklı yaklaşımıyla, kamu kurumları, özel sektör, eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşları gibi çeşitli sektörlerdeki müşteri portföyüne çeşitli teknoloji çözümleri sunmaktadır.

Şirket, hızla değişen teknolojik peyzajı yakından takip ederek, müşterilerine her zaman en güncel, uygun ve kaliteli çözümleri sunma misyonuyla faaliyet göstermektedir. Pasifik, sadece ürün ve hizmetlerini değil, aynı zamanda müşteri memnuniyetini ve iş sürekliliğini ön planda tutarak sektörde öncü bir konumda bulunmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.