Ünlü ekonomist 'kesin' diyerek açıkladı 'Dolar o tarihte uçuşa geçecek'

Ünlü ekonomist 'kesin' diyerek açıkladı 'Dolar o tarihte uçuşa geçecek'
Ünlü ekonomist dolarda rekor kıran tahiminini açıkladı.

Ünlü ekonomist Çetin Ünsalan, dolardaki rekorları altüst eden tahminini açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek için farklı yatırım kollarını tercih ediyor. Onlardan biri ise son dönemlerde gösterdiği yükseliş ile 30 TL seviyesini aşan dolar oldu.

Son ABD’de yaşanan mülteci krizi ve FED tarafından beklenen faiz indirimleri neticesinde dolar yatırımcıları tedirgin olmaya başladı. Bu noktada yatırımcılar uzman isimlerin tahminlerini merak etmeye başladı.

dolar-manset-12151241241.jpg

"ENFLASYONUN ÜSÜTÜNE ÇIKARSA TL KARŞISINDA DEĞER KAZANIR"

Ünlü ekonomist yazarı Çetin Ünsalan, dolardaki kritik detayı anlattı. Ünsalan doların değer kazanmadığını belirtirken, "Yüzde 65 enflasyon karşısında yıpranmış bir Türk Lirası bugün 35 TL civarındaydı. Senin dolarının 30 olması veya 30'dan 37'ye çıktığında doların değer kazandığı değil, değerine geldiği anlamına gelir. 37'den sonra çıkarsa o dolar yükseldi demektir. Enflasyonun üstüne çıkarak bir hamle yaparsa dolar Türk Lirası karşısında yükselir” dedi.

Çetin Ünsalan, yatırımcılara dolara ilişkin tahminini açıkladı. Ünsalan, yıl sonunda doların 45 ila 50’yi vuracağının altını çizdi.

cetin-unsalan.jpg

FED SABİT TUTTU

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) faiz kararını duyurdu. Buna göre FOMC beklentilere paralel bir şekilde politika faizini yüzde 5.25-5.50 aralığında sabit tuttuğu belirtildi. Çoğu uzman isim yıl sonuna doğru Fed’ten bir faiz indirimi beklediklerini belirtiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.