Starlink Türkiye Genel Müdürü belli oldu (Kemal Geçer kimdir?)

Starlink Türkiye Genel Müdürü belli oldu (Kemal Geçer kimdir?)
2020'nin aralık ayında Türkiye'de faaliyete geçen Starlink'in genel müdürlüğüne Kemal Geçer getirildi.

Elon Musk'ın uydu tabanlı internet hizmeti Starlink için Türkiye'de heyecanlı bir bekleyiş var.

Musk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı 18 Eylül'de yaptığı görüşmeden günler sonra, 2020’nin aralık ayından bu yana faaliyette olan Starlink Turkey’in genel müdürünü belirledi.

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlanan karara göre, bu göreve Kemal Geçer getirildi. Geçer aynı zamanda Tesla Türkiye’nin genel müdürlüğü görevini de yürütüyor.

KEMAL GEÇER KİMDİR?

Tesla’daki görevinden önce Lufthansa Hava Yolları’nın genel müdürü pozisyonunda olan Kemal Geçer'i, kendisinin kişisel sitesindeki bilgilerden tanıyalım:

“İlk startup girişimimi henüz 18 yaşında iken kendi birikimlerimle kurdum. Bu deneyimimi başka girişimcilikler takip etti. Bunun yanı sıra 4 farklı Fortune500 Global şirketinde Yurtdışında ve Türkiye'de farklı iş alanlarında ve çeşitli kademelerde çok heyecan verici görevler takip etti. kemal-gecer.jpgElbette önemli olan iyi bir pozisyonda görev almaktan çok orada sağlanan katma değer. Bunlara örnek vermek gerekirse: henüz ‘Junior’ olarak çalıştığım M&A Danışmanlık şirketine 100 Milyon Dolarlık bir proje kazandırdım. DAX30 şirketlerine projelerde çalıştığım PwC’dan ayrıldığım gün kendi danışmanlık şirketimi kurdum ve bir girişimci olarak sıfırdan başlayıp, ekip kurup, danışmanlık projeleri almak müthiş bir mücadele deneyimi oldu.

Uluslararası projeler yönettikten sonra, sağlık sektöründe bir şirkette Genel Müdür olarak şirketin yeniden yapılandırmasını yönettim. Ve sadece 2 sene içerisinde EMEA bölgesinde 20 Ülkede satış ağlarını oluşturdum. 31 yaşına geldiğimde Lufthansa Group'un en genç Genel Müdürü olma fırsatını yakaladım.

Bu son 5 sene içerisinde Türkiye Havacılık tarihinin en zor dönemini geçirmesine rağmen daralan yüksek rekabetçi pazarda payımızı artırarak pazarı ‘over-perform’ edebildik. Bu süre içinde bir çok Üniversitede, ekonomi zirvelerinde ve uluslararası şirketlerin daveti üzerine konuşmacı olarak bilgi ve deneyimlerimi paylaşıyorum.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.