SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 8 bin TL verilecek ‘İktidar kesenin ağzını sonuna kadar açtı’

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 8 bin TL verilecek ‘İktidar kesenin ağzını sonuna kadar açtı’
Bayram ikramiyesindeki net rakam belli olmaya başladı.

Bayram ikramiyesi konusundaki ayrıntılar belli olurken, emekliye bayram ikramiyesi ödemesinin hangi tutarda yapılacağı ise merak edilen ana konulardan biri oldu. Emeklilere ödenecek net rakam netleşmeye başladı.

Milyonlarca emekli yaklaşan bayram ikramiyelerini şimdiden merak etmeye başladı. Hükümet yetkililerinin aktardığı bilgilerde, bu yıl emeklilere ödenecek ikramiye miktarında ciddi bir artış olacağı belirtiliyor.

GÖZLER NİSAN AYINA ÇEVRİLDİ

Ankara kulislerindeki 4 farklı formül ise merak konusu oldu. Ocak ayında tüm emeklilerin maaşına yansıtılan yüzde 49.25'lik artışla birlikte en düşük aylık maaş 10 bin liraya geldi. Bu artış neticesinde emekliler cebine daha fazla para koymaya başladı. Şimdi gözler Nisan ayında ödenecek ikramiyelerdeki artışa dönmüş durumda.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiye artışı talebine ilişkin bir soru üzerine, gereken adımları atacaklarını belirtmişti. Işıkhan tarih olarak ise kısa sürede harekete geçeceklerini açıkladı.

dikkat-bankalarin-mevduat-faiz-o.jpg

MASADAKİ ÜÇ FORMÜL BELLİ OLDU

2023 yılında yaşanan yüzde 64.77'lik enflasyon da göz önünde bulundurarak, bayram ikramiyesi 3 bin 300 lira seviyesine yükselebilir. Emekliler her iki bayramda toplamda 6 bin lira ikramiye alabilir. İkinci bir senaryoda ise ikramiyelerin yüzde 100 artırılması konuşuluyor. Bu noktada emekliler, 4 bin lira olmak üzere toplamda 8 bin lira verilebilir. Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü sebebiyle verilen 5 bin liralık ikramiye şeklinde emekliye verilebilir. Ramazan Bayramı öncesinde 5 bin, Kurban Bayramı öncesinde ise 5 bin lira olmak üzere toplamda bu yıl 10 bin lira ödenebilir.

ÖDEME TAKVİMİ

Ramazan Bayramı: 10-12 Nisan

Ramazan Bayramı ikramiyesi: 1-9 Nisan

Kurban Bayramı: 16-19 Haziran

Kurban Bayramı ikramiyesi: 10-15 Haziran

emkli-2-001.jpg

BANKALARDAN 8 BİN TL KAMPANYA

Emekliler, aynı bankada kaldıklarında 500 ila 2 bin 500 lira arasında, başka bir bankaya geçtiklerinde ise 8 bin liraya varan kampanyalardan yaralanabiliyor. Ek ürün kampanyalarıyla bu avantaj daha da yükselebilir. Emekliler, daha önce aldıkları promosyon miktarını ve şu an alabilecekleri miktarı karşılaştırarak tercihlerini gerçekleştirebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.