İslam Memiş ''Son 2 hafta'' diyerek uyardı 'Gram altına yatırım yapanlara yasak şoku'

İslam Memiş ''Son 2 hafta'' diyerek uyardı 'Gram altına yatırım yapanlara yasak şoku'
Ekonomist İslam Memiş, altın ve borsa yatırımcılara önemli uyarılarda bulunarak kendisinin yatırım yaptığı aracı açıkladı.

Altın fiyatlarına ilişkin yaptığı çarpıcı değerlendirmelere ile öne çıkan Ekonomist İslam Memiş, rekor üstüne rekor borsa ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Memiş, borsaya yatırım yapanların karlarını Türk Lirası ile değil Dolar üzerinde hesaplamalarını gerektiğini açıkladı. Nasıl hesaplanacağı konusunda yatırımcıları bilgilendiren Memiş “Endeks/dolar 9.000/30,68= 293,35 $" ifadelerini kullandı.

thumbs-b-c-b65da6c6ffe2ba5215a8f33f8aa04e8d-001.jpg

Borsa İstabul BIST 100 endeksinin üst süte rekor girerek 9 bin puan seviyelerine ulaştığına dikkat çeken İslam Memiş "2024 yılı için öngörüm aynı sık sık dediğim gibi bu yıl 15 bine kadar yolu var.” dedi.

ARTIK ONA YATIRIM YAPACAĞIZ

İslam Memiş, “Biz arkadaşlarımızla ona geçiyoruz!” ifadeleri ile yeni yatırım yapacağı aracı açıkladı.

Memiş yaptığı açıklama ile bundan sonra gümüşe yatırım yapacağını duyururken gram altına ilişkin yaptığı değerlendirmelerde "Gram altın, resmi kurda 2000 seviyesini aşarak yukarı yönlü bir hareket gerçekleştirdi. Serbest piyasalarda ise 2068-2076 lira aralığında işlem görüyor. Şu an için 2070 seviyesi direnç konumunda ve bu seviyenin üzerinde iki günlük bir kapanış gerçekleşirse 2090 liraya doğru bir hareket bekliyoruz. İlk direnç noktası olarak 2150 lirayı takip ediyoruz ve yıl sonuna kadar 3000 lira hedefimiz bulunuyor. Altın fiyatlarındaki her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendiriyoruz." Dedi.

65454689879-pk3u-cover-1.jpg

ALTIN ALACAKLAR AMAN DİKKAT

Ekonomist İslam Memiş, altın alacaklara önemli uyarılarda bulunarak son 2 haftada yaşanan gelişmelere dikkat çekti. Memiş uyarısında şu ifadeleri kullandı;

Altın piyasasındaki bir uyarıya dikkat çekmek istiyorum. Son iki haftadır, darphane tarafından basılan çeyrek, yarım, tam altın gibi ürünlerde ciddi bir işçilik var. Özellikle çeyrek altında, gerçek değerinin üzerinde olan 70 liralık bir işçilik bulunuyor. Bu durum, darphanenin ürettiği sarrafiye grup altınlarında işçilik maliyetinin arttığını gösteriyor. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı, bu konuyla ilgili olarak Darphane Genel Müdürü'nü ziyaret etmiş ve üretimin artırılacağı bilgisini almıştır. Bu süreçte altın alımı yapmayı düşünenler için çeyrek altın, yarım altın veya cumhuriyet altını yerine kesme altın tercih etmeleri daha uygun olabilir. Çünkü değerinin üzerinde bir işçilik maliyeti bulunan altınları almak, kısa vadede kar etmeyi zorlaştırabilir. Cumhuriyet altını gibi ürünlerde ise 250-300 lira gibi yüksek bir işçilik maliyeti bulunurken, bunları sadece yatırım amacıyla almak mantıklı olmayabilir. Fiziki altında bir problem mi yaşanıyor? Neden yarım gram altın üretimi yasaklandı mı peki, soru işareti. Yarın 1 gram altınlar yasaklanacak mı, bunun garantisini kim verecek, bu soru işareti. Bu işçilik sorununu gündeme getiriyorum.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.