Enflasyon sorununu çözecek kişi belli oldu TÜİK'e makaslı çözüm

Enflasyon sorununu çözecek kişi belli oldu TÜİK'e makaslı çözüm
Açıkladığı düşük enflasyon oranları nedeni ile sürekli eleştirilen Türkiye İstatistik Kurumu bu kez mizahın ağababası Emre Ulaş'ın kalemine yansıdı.

Dar gelirli emeklinin yaka silktiği TÜİK verileri artık TÜİK çalışanlarını bile rahatsız eder hale geldi. TÜİK çalışanları ise açıkladıkları enflasyon rakamları yüzünden her ay düzenli olarak saç ve sakalları gibi burunlarını da kestirmek zorunda kalıyor.

TÜİK çalışanlarının enflasyon sorunlarını çözen kişi ise berber oluyor.

TÜİK RAKAMLARI EMEKLİ MAAŞ ZAMLARINI YAKTI

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları üzerinden yapılan hesapla Memur ve memur emeklisi, SSK ve Bağ Kur emeklilerinin ve de asgari ücretlinin maaşı belirlenmişti.

Tepkiler üzerine işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranı yüzde 5 daha artırılarak yüzde 42.6’e çıkarılmış ardından memur emeklisinin zam oranı olan yüzde 49.25’e yükseltmişti.

Ancak maaş zamları ENAG verilerine göre hesaplanmış olsaydı emekli maaşları yüzde 50,84 oranında, memur maaşları ise yüzde 63,65 oranında artacaktı. Bu hesapla en düşük memur maaşı ise 36 bin TL olacaktı.

Ödüllü karikatürist Emre Ulaş, emeklilerin ahını alan TÜİK’te çalışanların da durumunun ne katar zor olduğunu anlatan mizah dolu bir karikatür çizdi. Ne yazık ki TÜİK çalışanları her ay enflasyon rakamlarını açıklamalarının ardından uzayan burunlarını kestirmek için berbere gidiyor.

İŞTE EMRE ULAŞ'IN PİNOKYO'YU HATIRLATAN O KARİKATÜRÜ

pinokyo.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.