Sonunda Mahfi Eğilmez'i çileden çıkardılar İşte TÜİK'in sakladığı gerçek enflasyon

Sonunda Mahfi Eğilmez'i çileden çıkardılar İşte TÜİK'in sakladığı gerçek enflasyon
TÜİK'in enflasyon verilerini açıklamasının ardından çileden çıkan ünlü ekonomist Prof. Mahfi Eğilmez sosyal medyadan gerçek verileri açıklamadığını belirttiği TÜİK'i sert dille eleştirdi.

Prof. Mahfi Eğilmez, ekonomi politikalarının gerçek veriler üzerine kurulmadığını söyledi. TÜİK'i gerçek enflasyon verilerini saklamakla suçlayan Mahfi Eğilmez gerçek verilerin açıklanmadığı bir yerde ekonomi politikasının da yalanlar üzerine kurulacağını söyleyerek uygulanan ekonomi politikalarının bu nedenle işe yaramayacağını belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon rakamları ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez'i çileden çıkarttı. TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından Mahfi Eğilmez'den ardı ardına sosyal medya paylaşımları geldi. Ekonomi politikalarının gerçek olmayan rakamlar üzerine kurulduğu için işe yaramadığını savunan Mahfi Eğilmez hem TÜİK'i hem de ekonomi yönetimini sert şekilde eleştirdi.

Mahfi Eğilmez şu anki yönetimi 200 kilometrelik benzin ile 400 kilometre yapmaya çalışan bir kişiye benzetti.

Mahfi Eğilmez sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada enflasyon rakamlarını açıklayan TÜİK ve Ekonomi yönetimini işte böyle eleştirdi:

Gerçek enflasyonun ENAG'ın açıkladığı şekilde yüzde 127 olduğunu vurgulayan Eğilmez hayali bir yüzde 65'lik enflasyon yaratıldığını ve bunun üzerinden faiz artırımı yapıldığını söyledi. Bu durumda 400 km olan mesafeyi 200 km varsayıp ona göre benzin alan bir kişi gibi Türk ekonomisinin yarı yolda kalacağını söyledi.

TÜİK BAĞIMSIZ HAREKET EDEMİYOR

Ekonomi politikalarında yol alabilmek için yapısal reformların ilk adımının TÜİK'in kamu kesiminden tümüyle bağımsız hale getirilmesi olduğunu belirten Eğilmez gerçek verilerin açıklanmadığı bir yerde ekonomi politikasının da yalan üzerine kurulu olacağını ve bir işe yaramayacağını vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.