Fatih Altaylı şokta Hapis cezası verildi

Fatih Altaylı şokta Hapis cezası verildi
Gazeteci Fatih Altaylı, Galatasaray'ın taraftar grubu UltrAslan'ın tribün lideri Muzaffer Şirin'e yönelik sözleri nedeni ile suçlanmıştı. Fatih Altaylı'ya zincirleme şekilde alenen hakaret suçundan 7 ay hapis cezası kesildi.

İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tarafların avukatları katıldı.

SAVCI ALTAYLI'NIN BERAATİNİ İSTEMİŞTİ

Altaylı'nin bir köşe yazısı nedeni ile açılan davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı mütalaasında Fatih Altaylı'nın müşteki sıfatındaki Muzaffer Şirin'e yönelik yazısında sarf ettiği cahil mafya bozuntusu, havlayanlara yanıt veriyorum, Nazi artığı kafa, tarikat artığı gibi sözlerini sıralayarak hakaret suçu işlenen bir kamu davası açıldığı anımsattı.

Açıklanan mütalaada, tüzel kişiler ile isimleri belirgin ve belli bir somut kişi topluluğu dışındaki soyut nitelikteki bir insan ve meslek grubu veya topluluğun bu suçun mağdur olmayacağı söylendi.

Mütalaada, hakaret içeren ifadenin Şirin'e yönelik olup olmadığının anlaşılmadığı ve hakaret şartının somut olayda gerçekleşmediği müştekiye yönelik diğer sözlerin ise rahatsız edici ve kaba hitap özelliğinde olduğu aktarıldı.

Altaylı'nın sözlerinin AİHM ve Yargıtay içtihatlarında özel önem atfedilen ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine yer verilerek sanığın üzerine atılı "alenen hakaret" suçunun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verilmesi istedi.

ALTAYLI: YAZIMIN TAMAMI İNCELENDİĞİNDE BAHSEDİLEN KİŞİYE HAKARET ETMEDİĞİM ANLAŞILACAKTIR

Fatih Altaylı verdiği savunmasında, "Yazımın tamamı incelendiğinde bahsedilen kişiye hakaret etmediğim anlaşılacaktır. Ben müşteki sıfatındaki kişiyi Sabahattin adıyla bilirdim. Kendisi tribün lideri. Bahse konu yazıyı yazmamın sebebi taraftar liderliğine yakışmayacak tutum ve davranışları görmem nedeniyledir. Ben kendisinin sosyal medyada şu anda kaçak durumda olan suç örgütü yöneticiliği ile yargılanan Sedat Peker'le birlikte fotoğraflarını görmemden ve yine müştekinin tarikat liderleriyle çekilmiş fotoğraflarını görmemden dolayı iş bu görüntüleri müştekinin iştigal alanı olan sporla bağdaştıramadığım nedeniyle eleştirmek amacıyla bu yazıyı yazdım. Bu yazıdaki amacım sporla bu konuların bir araya gelmesini eleştirmekti. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

MAHKEM FATİH ALTAYLI'YA 7 AY HAPİS CEZASI VERDİ

Mahkeme, sanık Fatih Altaylı'nın Muzaffer Şirin'e karşı "zincirleme şekilde alenen hakaret" suçu nedeniyle 7 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme ayrıca sanık Fatih Altaylı'nın adli sicilinde aynı suçtan birçok kaydın varlığına, daha önce kasıtlı suçlardan mahkumiyetinin bulunduğu, fiilden sonra yargılama aşamalarında pişmanlığını gösterir herhangi bir davranış ya da beyanının bulunmadığı ve yeniden suç işlemeyeceği konusunda olumlu düşünce oluşmadığını belirtti.

Mahkeme, ceza hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.