SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan sevindirici haber 'O ücrette rekor artış olacak'

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan sevindirici haber 'O ücrette rekor artış olacak'
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, sevindirici haberi 'rekor artış olacak' diyerek duyurdu.

16 milyonun üzerinde asgari ücretli ücretli çalışan Türkiye’de var. 2024 Ocak ayında ise yapılacak zammı birçok vatandaş merak ediyor.

Ünlü SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretin yıllara göre yapılan artışlarına dikkat çekti. Erdursun, yıllara göre en yüksek artışın olacağı tarihi de açıkladı.

asgari-ucret-3.gif

Özgür Erdursun, Türkiye'de asgari ücretlerin oranı dünyada görülmemiş seviyede olduğunu belirtirken, asgari ücrete yıllar itibariyle en yüksek artışın 1999 ocak ayında yüzde 120.32 şeklinde artışla gerçekleştiğini açıkladı. Erdursun, “En yüksek artış da 1996 yılında asgari ücrete yüzde 102. 70 oranında artış olmuştu. En yüksek artış 1997 Ocak ayında yüzde 101.6 seviyesinde. Türkiye'de en yüksek asgari ücrete artış 1 Ocak 2023'te yapılmıştı yüzde 100'lük bir artış yapılmıştı. asgari ücret bu şekilde değer ve döviz anlamında asgari ücret en yüksek seviyeye 2016 yılında 534 dolara ulaştı. 2016 yılına baktığımızda asgar ücrete yüzde 37.08 oranında artış oldu.” dedi.

asgari-ucret-2-001.jpg

29 TL’lik döviz karşılığında asgari ücretti hesaplandığında 2024 yılında asgari ücretin 580 doların üstüne çıkacağını söyleyen Erdursun, “Asgari ücret tarihinde en yüksek seviyeye ulaşır. Alım gücü olarak söylemiyorum değer olarak döviz karşısında en yüksek seviyeye 2024 Ocak ayında ulaşacaktır. Ancak alım gücü maalesef Türkiye'de düşmeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

ozgur-erdursun-2.jpg

Erdursun, Türkiye'de sorunun asgari ücretli çalışanların sayısının çok olması olduğunu vurgularken şu şekilde konuştu:

“Aslında asgari ücretle çalışanların sayısı az olsa bugün asgari ücret 17 bin lira olsa çoğu kişi de itiraz etmez. Çünkü yüzde 3 veya yüzde 5 asgari ücretli olsa diğerleri de 20 bin, 25 bin veya 30 bin TL gibi ücretlerle çalışmış olsa bugünkü alım gücünün düştüğü dönemlerde asgari ücret konusunu konuşmazdık. Ama Türkiye'de dediğimiz gibi çalışanların büyük bir bölümü asgari ücret ve asgari ücrete yakın rakamlarla çalışıyor.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.