İşveren en çok bu çalışanları arıyor ‘Firmalar eleman bulma telaşında’

İşveren en çok bu çalışanları arıyor ‘Firmalar eleman bulma telaşında’
İŞKUR verilerine göre en çok eleman aranan meslekler ortaya çıktı. Özel güvenlik görevlisinden garsona, en çok aranan meslek elemanları…

İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR), işverenlerin en çok eleman aradığı meslekleri verilerle ortaya koydu. Ayrıca İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilen eleman sayısı Ocak’tan Kasım’a kadar 1 milyon 98 bin 771 kişi olarak tespit edildi.

Kurumun verilerine göre, işverenlerin İŞKUR’dan talep ettikleri meslek elemanları satış danışmanı, konfeksiyon işçisi, garson, turizm ve otelcilik elemanı oldu.

konfeksiyon-iscisi.jpg

İŞSİZLİK ORANI AZALDI

Türkiye'de ekim ayında işsizlik oranı yüzde 8,5'e düştü. Erkeklerde işsizlik oranı yüzde 7 olarak belirlenirken, kadınlarda bu oran yüzde 11.3'e ulaştı. 15 yaş ve üzerindeki kişiler arasında, işsiz sayısı ekimde bir önceki aya kıyasla 163 bin azalarak toplam 2 milyon 961 bin kişiye indi.

Aynı dönemde, istihdam edilenlerin sayısı 246 bin artışla 31 milyon 835 bin kişiye yükseldi ve istihdam oranı 0.3 puan artışla yüzde 48.5'e çıktı. Erkeklerde bu oran yüzde 65.8 olarak kaydedilirken, kadınlarda yüzde 31.6 olarak gerçekleşti.

satis-danismani.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.