Kira ücretlerine asgari ücret ayarı gelir mi Şimşek açıkladı kiracılar ayağa kalktı

Kira ücretlerine asgari ücret ayarı gelir mi Şimşek açıkladı kiracılar ayağa kalktı
Tam da asgari ücretin belirlenmeye çalışıldığı bugünlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in büyük şehirlerde kira ücretlerinin düştüğünü söylemesi kiracıları çileden çıkardı. 11 bin 402 liralık asgari ücreti hatırlatan vatandaşlar kiralara asgari ücret ayarı getirilmesini istedi.

Kiracılar Dayanışma Platformu Mehmet Şimşek'in kira açıklamasın sert tepki gösterdi. Kiracılar Dayanışma Platformu Sözcüsü Cengiz Kul, Bakan Mehmet Şimşek'in "Özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" sözlerini yalanladı, kiracıların kış günü sokağa atıldığını söyledi.

kira2.jpg

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sosyal medya hesabından kiralarla ilgili yaptığı açıklamaya, Kiracılar Dayanışma Platformu Sözcüsü Cengiz Kul cevap verdi.

mehmetsimsek1200aa.jpg

Mehmet Şimşek’in “Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle Büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı” söylemine tepki gösteren Kiracılar Dayanışma Platformu Sözcüsü Cengiz Kul Antalya’da en düşük kiralık evin 10 bin liradan başladığını hatırlatarak “Mehmet Şimşek büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladığını belirtmiş lakin bizler de bu ülkede yaşıyoruz, bırakın büyükşehirlerde gerilemeyi Anadolu ve kırsal kesimde dahi hâlâ ev sahibi tarafından kiracılar sokağa atılma, darpedilme ve tehditlerle karşı karşıya” dedi.

“MECLİSE 36 MADDELİK ÇÖZÜM İLE GİTTİK, İNCELEYİP BAKABİLİRLER”

Geçtiğimiz günlerde Adana ve Malatya’da kiracıların kış günü dışarı atıldığını söyleyen Kul, “Bu iki il de büyükşehir. Bakana soruyorum yetmedi mi sokağa atılan genç, yaşlı, kadın, dar gelirli vatandaşın çilesi? Biz meclise 36 maddelik çözüm ile gittik, inceleyip bakabilirler. Antalya’da bugün en düşük kiralık ev 10 bin liradan başlıyor ve bunlara ev demeye de dilim varmıyor. Bu evler 1+1 odaya sahip ancak rutubet ve nemden geçilmiyor. Artık zaten binalarda bulunan dükkan ve işletmeye verilen yerler bile meskene çevrilip kiralık olarak veriliyor” diye konuştu.

kiraci6.jpg

KİRALARA ASGARİ ÜCRET AYARI YAPILSIN

Asgari ücretin belirlenme biçimine değinen Cengiz Kul “Önümüzde asgari ücret görüşmeleri var belirlenen miktar bu ülkede yaşayan işçi ve emekçilerin yaşama standardını belirleyecek. Bugün ev sahipleri 10 bin TL’lik yeri asgari ücret belirlendikten sonra emin olun 15-17 bin TL arasına çekecekler. Biz diyoruz ki asgari ücret sadece iki çocuklu bir ailenin kira gideri üzerinden bile hesaplansa insanları rahatlatacak” şeklinde konuştu.

“SORUNLARIMIZI HAYKIRMALIYIZ”

Son olarak kiracılara çağrıda bulunan Kul şöyle devam etti: “İnsanlar artık canına kıymaya kadar varan eylem biçimlerine vardırdılar. Kiracıların bu mağduriyetine iktidardakiler gözlerini kapatmış durumdalar. Biz de kiracılara sesleniyoruz, artık bu soruna karşı bir arada durup her kentte, o kentin milletvekillerine, belediye başkanlarına, bu sorunun muhatabı kimse onları göreve davet edip mücadele etmelerini sağlamalıyız ve platformun etrafında birleşip daha gür sorunlarımızı haykırmalıyız.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.