Seçim sonrası o ödemeler tavan yapacak 'Uzman isimden çarpıcı açıklama'

Seçim sonrası o ödemeler tavan yapacak 'Uzman isimden çarpıcı açıklama'
Merakla beklenen seçimlerin sonrasında birçok kritere zam geleceğini ve vergi artışı yaşanacağını söyleyen Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Şenol Babuşcu, kaçınılmaz bir vergiden bahsetti.

Yaklaşan yerel seçimler sonrası yaşanacaklar üzerine tahminlerini dile getiren Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, vergi artışı, fiyat zamları, hatta ‘servet vergisi’ gibi önlemlerle karşılaşılabileceğinin altını çizdi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre ekonomik belirsizliklerin şekillenerek seçim sonrası belli olacağını söyleyen Babuşcu, konuyla ilgili vatandaşlara tavsiyelerini de dile getirdi.

p767.jpg

YENİ ZAMLAR KAPIDA

Babuşcu, yerel seçimlerin sonrasında ekonomik tedbirlerin alınacağını anlattı. Vergi artışlarının kaçınılmaz olarak görüleceğini söyleyen uzman isim, özellikle ÖTV ve KDV gibi vergilerin artacağını beklediğini ifade etti. Aynı zamanda doğalgaz, elektrik gibi temel ihtiyaçların artış göstereceğini de dile getirdi.

‘HARCAMALAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ’

Prof. Dr. Babuşcu, hem bireysel hem de işletme harcamalarının gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Vatandaşlar için tavsiyelerde bulunan Babuşcu, harcamaların gözden geçirilmesi dışında kredi kullanımlarının azaltılması ve vatandaşların nakit varlıklara yönelmesi gerektiğini ifade etti.

para-001.jpg

Döviz kurlarındaki kontrollü artışın seçim sonrasında serbest kalarak daha da artacağını öngören Babuşcu, yabancı sermayenin getirilmesi yönünde gerekli şartların daha oluşmadığını söyledi. Ayrıca Türkiye’deki işsizlik verilerinin de gerçeği yansıtmadığını Belirten Babuşcu, verilere güvenmenin zor olduğunu ifade etti.

Babuşcu’nun açıklamalarına göre Türkiye ekonomisi önümüzdeki dönemde vergi artışları, fiyat zamları ve belirsizliklerle karşı karşıya kalabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.