Menülerde fiyatlar yarı yarıya düştü 'Restoranlara yeni ayar

Menülerde fiyatlar yarı yarıya düştü 'Restoranlara yeni ayar
Günden güne artan fiyatlara ek olarak restoranlar yeni tedbirler almaya başladı.

NTV'de yer alan habere göre, Gıda enflasyonunun restoranları da olumsuz etkilemesiyle birlikte, yemek menülerinde ve sunulan yemeklerde çeşitli değişiklikler yaşanılıyor. Bu değişikliklerin temel amacı, müşteri kaybını telafi etmek ve işletmelerin ekonomik olarak ayakta kalmasını sağlıyor.

2615273-scaled.jpgÖzellikle fiyatların artmasıyla birlikte, restoranlar müşteri kaybını önlemek için porsiyon ve gramajlarda değişikliklere gitmişlerdir.

Artık menülerde daha ekonomik ancak daha küçük porsiyonlar sunulan yemekler, "eko" ön adıyla menülere eklendi.

ekran-goruntusu-2024-02-25-093412.pngÖrneğin, bir restoranda patlıcan kebabının porsiyonunda kullanılan şiş sayısı azaltılarak fiyatlar yarı yarıya düşürüldü.

Restoran işletmecileri, ekonomik ürünlerin küçük fiyat ve küçük porsiyon anlamına geldiğini belirtmişlerdir. Ancak bu durumun herkesin doyamamasına neden olduğu da ifade edildi.

ekran-goruntusu-2024-02-25-093328.png

Paket servislerinde ise farklı bir tarife uygulandı.

Örneğin, yarım porsiyon olarak sunulan yemeklerde fiyatın normal porsiyona göre daha düşük olmasına rağmen, işletmeler ekstraların maliyetini göz önünde bulundurarak 3'te 2 ücret talep ediliyor.

ATO Kafe, Restoran ve Lokanta Komite Başkanı Abdurrahman Işıksever, restoranların ana ürünlerinde gramajı düşürerek fiyatları aşağıya çekmeye çalıştıklarını belirtildi.

ekran-goruntusu-2024-02-25-093312.pngBununla birlikte, artan et fiyatlarına karşı çare olarak, ürünlere "eko" isimleri vererek pazarlama stratejilerini sürdürdüklerini ifade edildi.

Ancak Işıksever, et fiyatlarının kontrol altına alınmasının önemine vurgu yaparak, bu durumun Ramazan menülerine ve diğer ürünlere de yansıyacağını belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.