Seçim sonrası Dolar ne olur Ünlü ekonomistten saç baş yolduran Dolar açıklaması

Seçim sonrası Dolar ne olur Ünlü ekonomistten saç baş yolduran Dolar açıklaması
Değerlendirmeleri ile adından söz ettiren Prof. Veysel Ulusoy'dan dikkat çeken bir Dolar açıklaması geldi.

Döviz kurlarındaki dalgalanmalara dikkat çeken ENAG'ın kurucusu Prof. Veysel Ulusoy yaptığı Dolar açıklamasında 'Her durumda sonuç vahim' ifadesini kullandı.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçek rakamlar olmadığı yönünde sık sık açıklamalar yapan Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) kurucusu Veysel Ulusoy Dolar kuru ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden "Her durumda sonuç vahim" yorumunda bulundu.

Veysel Ulusoy iktidarın seçime kadar döviz kurunu frenlemeye çalışacağını söyledi. Veysel Ulusoy seçim sonrasında Dolar'ın ne olacağının belli olduğunu ve durumun vahim olduğunu belirtti.

dolar1.webp

Prof. Ulusoy seçim sonrasında döviz kuru yükselirse enflasyonun 3 haneli olacağını, Dolar kuru tutulursa da bu kez dış ticaret açığı oluşacağını ve büyümenin yavaşlayacağını söyledi.

dolarlar.jpg

Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 40,00 lirayken bu anket döneminde 40,02 liraya çıktı. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 40,64 lirayken bu anket döneminde 41,15 lira olarak gerçekleşti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.