İyi hal indirimi alan kedi katili için 250 bin imza

İyi hal indirimi alan kedi katili için 250 bin imza
Başakşehir'de asansörde 'Eros' adlı kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'ın tutuklanması için 'change.org.tr' üzerinden yapılan kampanyada kısa sürede 250 bin imza toplandı.

İstanbul'da hayvanseverleri ayağa kaldıran Eros adlı kedinin asansör içinde tekmelenerek öldürülmesi olayında kedi katiline iyi hal indirimi verildi. Bunun üzerine sosyal medyada kediyi öldürürken çekilen görüntülerinin yayıldığı İbrahim Keloğlan'ın tutuklanması için 'change.org.tr' üzerinden kampanya başlatıldı. Kampanya kısa sürede çok sayıda katılım oldu.

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde yılbaşı gecesi asansörde Eros adlı kediyi tekmeleyip öldüren İbrahim Keloğlan, 1 yıl 3 ay hapis cezası aldıktan sonra hükmün açıklanması ertelenip serbest bırakıldı.

Ancak bu ceza vatandaşları tatmin etmedi ve tepkiler tüm yurtta yayıldı. İstanbul ve Ankara dahil birçok kentte protesto gösterileri yapıldı.

eros1200.jpg

"BUNUN İYİ HALİ OLMAZ"

Hayvanseverler ayrıca dünyaca yaygın imza kampanyası platformu 'change.org.tr' üzerinden de #ibrahimkeloğlantutuklansın #KediKatili etiketleri ve başlığıyla bir imza kampanyası başlattı.

Kampanyanın açıklamasında, “İstanbul'da yaşadığı sitenin asansörüne giren bir kediyi 6 dakika boyunca döverek öldüren İbrahim Keloğlan'a bir yıl altı ay hapis cezası verildi. Mahkeme, iyi hal indirimi yaparak cezayı bir yıl üç aya indirdi. Bu kararı yok hükmünde sayıyor ve bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Bunun iyi hali olamaz, olmamalı da. Hayvanlara yönelik işlenen her türlü suç ve suistimallere karşı caydırıcı cezalar verilmedir." ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.