Eyfel Kulesi kapatıldı İşçiler sonunda greve gitti

Eyfel Kulesi kapatıldı İşçiler sonunda greve gitti
Fransa’nın en büyük işçi sendikası CGT, Eyfel Kulesi çalışanlarının bilet satışlarından kazanılan gelirle orantılı bir maaş zam istediğini duyurdu.

Fransa’nın başkenti Paris’in simgesi Eyfel Kulesi, çalışan işçilerin kötü mali yönetim nedeni ile greve gitmesi nedeni ile ziyarete kapatıldı. Eyfel Kulesi'nin girişine asılan uyarda “Grev nedeniyle Eyfel Kulesi kapalıdır. Üzgünüz" yazıldı.

EYFEL ABLUKAYA ALINDI

Çalışanların büyük bir bölümünü temsil eden ve ülkenin en büyük işçi sendikası olma niteliği taşıyan CGT, kule personelinin bilet satışlarından elde edilen gelirle orantılı bir maaş artışı isteğini açıkladı. Grevin amaçlarından birinin de, Paris Belediyesi sorumluluğunda olan kulede bakım çalışmalarının iyileştirilmesi olarak açıklandı.

ÇİFTÇİLER MARSİLYA'DA YOLLARI TRAFİĞE KAPATTI

Ayrıca ülkede eylemleri hala süren çiftçiler, Marsilya'da traktörleriyle bazı yolları trafiğe kapattı. Yerel basının duyurduğu haberlere göre Fransa'nın Bouches-du-Rhône bölgesindeki Marsilya kentinde traktörleriyle yol kapatma eylemi yapan çiftçiler havalimanı ve tren garı güzergahında trafiği engelledi.

Fransa'da iktidarın tarım sektörüne dönük yeni tedbirlerinden hoşnut olmayan çiftçiler Vienne, Haute-Vienne ve Deux-Sevres kentlerinde de traktörleriyle protestolar başlatmış ve 24 Şubat'ta düzenlenecek Paris Uluslararası Tarım Fuarı'na kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıklamışlardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.