Sağlıkla parıldayan ciltler için doğru bakım rutini 'Uzmanı tek tek uyardı'

Sağlıkla parıldayan ciltler için doğru bakım rutini 'Uzmanı tek tek uyardı'
İyi bir cilt bakımı için cilt tipinizi bilmeli, ona göre bakım yapmalısınız. Peki, uzmanlar hangi cilt tipine ne öneriyor?

Yediklerimiz içtiklerimiz bile cilt sağlığımızı belirlerken dışarından yaptığımız bakımlar da muhakkak cilt tipimize özel olmalı. Ancak çoğu insan kendi cilt tipine özel bir bakım uygulamıyor ve cilt sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor. Oysa hangi cilt tipine hangi bakımı uygulayacağınızı bilirseniz sorunları en aza indirgeyebilirsiniz.

cilt1.jpg

Cilt tiplerine göre özel bir bakım uygulanması gerektiğini vurgulayan dermatoloji uzmanı Dr. Çağdaş Koç, uygun tekniklerle ve doğru yöntemlerle yapılan cilt bakım rutininin ciltte istenen etkilerin elde edilmesini sağladığını ifade etti. Konuyla ilgili detayları vererek cilt tipine uygun bakım yöntemlerini anlattı.

YAĞLI CİLTLER İÇİN NASIL BAKIM UYGULANMALI?

Cilt tipi yağlı olanların ciltleri akne ve sivilce oluşumuna yatkın oluyor. Bu türde ciltler için mutlaka aksatılmayan bir bakım yöntemi uygulanması gerekiyor. Rutinler aksatıldığında siyah nokta ve sivilce oluşabiliyor.

Yağlı ciltlerde yağ bazlı fondötenler ve kremler kullanmak ciltte sivilce oluşumuna neden olabilir. İşte bu yüzden daha hafif ve su bazlı kozmetik ürünlerle tonik kullanımı önemlidir. Ayrıca saçlar yüz çevresine değmemeli.

cilt3.webp

KURU CİLTLER İÇİN BAKIM RUTİNİNİN NASIL OLMALI?

Döküntü şeklinde kendini gösteren kuru ciltlerin mutlaka nemlendirilmesi gerekiyor. Yüzü nemli tutmanın önemli olduğu kuru cilt tiplerinde nem oranı yüksek kremler tercih edilmeli. Aynı zamanda cildi yıkarken sıcak su kullanımından kaçınmak ve ılık su ile cildi yıkamak önemli detaylardan biridir.

cilt4.webp

HASSAS CİLTLER İÇİN NASIL BİR BAKIM RUTİNİ OLMALI?

Hassas ciltler için yanlış bir tonik veya peeling kullanmak geri dönüşü zor cilt hasarlarına neden olabilir ve kalıcı hasarlar oluşturabilir. Bu sebeple, cildi tahriş etmeyecek şekilde korumak gerekiyor. Vitamin ve mineral içerikli ürünlerin kullanılmasını öneren uzmanlar, aynı zamanda güneş kremi kullanımını öneriyor ve cildin nemli tutulması gerektiğini vurguluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.