Kalbi saat gibi çalıştırıyor kansere karşı kalkan oluşturuyor 'Padişahların vazgeçilmez içeceğiydi'

Kalbi saat gibi çalıştırıyor kansere karşı kalkan oluşturuyor 'Padişahların vazgeçilmez içeceğiydi'
Osmanlı saraylarının vazgeçilmez içeceği olarak biliniyor, faydaları say say bitmiyor.

Soğuk kış günlerinde hastalılardan korunmak için çoğu kişi doğal yollarla hastalıklara karşı kalkan oluşturmak istiyor. Bitki çaylarının vücuda olan faydalarından yararlananlar kivi çayıyla adeta şifa buluyor. Kivi, soğuk kış aylarının en gözde meyvelerinden biri olarak tüketiciyi sağlık dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

493890436-14fa7a2b9ca28fbca765dbec64f40f12.jpg

KİVİ'NİN FAYDALARI NELERDİR ?

Yüksek miktarda C vitamini içeren bu egzotik meyve, sadece grip ve soğuk algınlığına karşı koruma sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda kalp sağlığını destekleyerek, kanser riskini azaltıyor ve yüksek tansiyon gibi pek çok hastalığın önlenmesine yardımcı oluyor.

Kivinin sunduğu sayısız fayda arasında sindirim sistemi ve cilt sağlığına katkı sağlaması, saçları güçlendirmesi ve göz hastalıklarını önlemesi de bulunuyor.

Besin değerleri açısından da oldukça zengin olan kivi, düşük kalorisiyle dikkat çekiyor. Birçok vitamin ve mineral kaynağı olan bu meyve, potasyum, C ve A vitaminleri bakımından özellikle zengindir. Bu özellikleriyle kivi, sağlıklı bir yaşam tarzını destekleyen önemli bir besindir.

Özellikle kış aylarında tercih edilen kivi çayı ise bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korurken, kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı olur. Ayrıca, göz sağlığını korur, metabolizmayı hızlandırır ve sindirim sorunlarına iyi gelir.

kiwi-tea-f54ea54877.jpg

KİVİ ÇAYI NASIL HAZIRLANIR ?

Kivi çayı hazırlamak da oldukça kolaydır. Kivi, su ve limon gibi temel malzemelerle evde pratik bir şekilde yapılabileceği gibi, isteğe bağlı olarak şeker veya bal ile tatlandırılabilir.

Demlenmiş siyah veya yeşil çayla karıştırılarak da tüketilebilir. Her yudumda sağlık dolu bir lezzet sunan kivi çayı, soğuk kış günlerinde vücuda enerji ve canlılık katmak için harika bir seçenektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.