Bağırsakları baştan sona temizliyor ' Bir kez tüketmek yetiyor'

Bağırsakları baştan sona temizliyor ' Bir kez tüketmek yetiyor'
Beslenme düzensizliği, hareketsiz yaşam, kronik bağırsak rahatsızlıkları kabızlığa yol açan ana etkenler olarak bilinmektedir.

Uzun süreli bir sorun haline geldiğinde can sıkıcı bir sürece kabızlık problemi sosyal katılım da etkileyebilir. Bazı araştırmalar göstermiştir ki tüketilen bazı besinler doğal olarak bağırsak tıkanıklığına son verebilmektedir. Bu yüzden uzmanlar genellikle bağırsak tıkanıklığı için öncelikli olarak alternatif tıptan yararlanmayı sıklıkla önermektedir.

LİFLİ YİYECEKLER

Yapısı gereği lifli olan yiyecekler bağırsak dostu olarak bilinmektedir. Bu yiyeceklerin beslenme rutininize dahil edilmesi bağırsak hareketlerinizi düzenlenmesinde önemli rol oynar. Yulaf, ıspanak, brokoli gibi yiyecekler içerdiği lifler sebebiyle sıklıkla diyet listelerinde öğün birinde mutlaka önerilmektedir.

SU TÜKETİMİ

Lifli yiyeceklerin yanı sıra önemli olan bir diğer hususta su tüketimidir. bağırsağın hareketlenmesinde, besinlerin parçalanmasında önemli rol oynar uzmanlar günde 3,5 litre su tüketiminin Bağırsakları düzenli çalıştırdığını da ifade etmektedir

Yoğurt ve fermente besin tüketimi

Bağırsakların düzenli çalışması için en etkili besinlerden biri probiyotik içeren yoğurt, kefir gibi besindir. Günde bir porsiyon yoğurt tükettiğinizde kefir veya türevi gıdalardan yararlandığınız sindirim sisteminizin düzene girdiğini göreceksiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.