Süper nine 112 yaşında beyin ameliyatını atlattı

Süper nine 112 yaşında beyin ameliyatını atlattı
Gümüşhane’de yaşayan112 yaşındaki Gülhanım Nas, Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde geçirdiği beyin ameliyatıyla sağlığına yeniden kavuştu.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yaşayan 112 yaşındaki Gülhanım Nas'ın yakınları geçen hafta yaşlı kadının vücudunun sağ tarafında kuvvet kaybı ve bilinç bulanıklığı fark etti.

Gülhanım Nas Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma kaldırıldı. Beyninde kanama olduğu belirlenen 112 yaşındaki Nas daha sonra Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde görevli Beyin Cerrahı Op. Dr. Bedrettin Özsoy tarafından takip edilen yaşlı kadının beyin zarının altında yaklaşık 3 santimetre kalınlığında büyük bir kanama belirlendi.

gulhanim2.jpg

Ameliyat gerektiren operasyon çok riskli olduğunu için Op. Dr. Özsoy, anestezi ekibinin çalışmasıyla hastayı tamamen uyutmada, sadece kafa derisinin uyuşturulmasıyla ameliyata aldı.

gulhanim3.jpg

Bir saat kadar süren başarılı operasyonun ardından yoğun bakım servisine alınan Gülhanım Nas, hızlı bir iyileşme süreci geçirerek 1 gün sonra servisteki yatağına alındı. Vücudunun sağ tarafındaki kuvvet kaybı ve bilinç bulanıklığı şikayeti gerileyen hastanın yakınları da başarılı ameliyat nedeniyle doktor ve sağlık ekibine teşekkürlerini iletti. Konuşmaya başlayan yaşlı kadının yakın zamanda taburcu edileceği öğrenildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.