Aydın'da cenazeler karıştı Yanlış teşhis mezar açtırdı

Aydın'da cenazeler karıştı Yanlış teşhis mezar açtırdı
Aydın’da vefat eden yakınlarının cenazesini almaya gelenler, cenazenin tanımadıkları birine ait olduğunu fark etti. Ancak yakınların cenazesinin çoktan başkaları tarafından alınıp bir köyde gömüldüğü ortaya çıktı.

Hata ise Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile mezar açılması ve, yanlış gömülen cenazenin çıkarılıp yakınlarına teslim edilmesi ile düzeltildi.

Alınan bilgilere göre Aydın’da Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi görürken hayatını kaybeden Turgut Akın ile evinde hayatını yitiren emekli öğretmen Hilmi Sarı aynı hastanenin morguna alındı.

morg.jpg

Germencik Turanlar Köyü’nde demircilikle geçinen Turgut Akın’ın cenazesini almaya gelen yakınları Turgut Akın zannettikleri Hilmi Sarı’yı alıp köyde defnettiler. Yapılan hata Hilmi Sarı’nın yakınlarının cenazelerini almaya gelmesi ile ortaya çıktı. Kendilerine teslim edilmek istenen morgdaki tek cenazenin Hilmi Sarı olmadığını söyleyen yakınları cenazeyi almayı kabul etmeyerek kendi cenazelerinin peşine düştü.

Bunun üzerine o gün yakını ölen ve morgdan cenaze alan kişiler belirlenerek hastaneye çağırıldı. Germencik Turanlar Köyü’nden gelen Akın’ın yakınları gömdüklerini zannettikleri Turgut Akın’ı morgda görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

turgutakin.jpg

Cumhuriyet Savcısı nezaretinde Turanlar Köyü’nde Turgut Akın diye gömülen Hilmi Sarı’nın cenazesi mezardan çıkarılarak yakınlarına teslim edildi. Turgut Akın ise Hilmi Sarı’nın çıkarıldığı mezara defnedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.