Sadece 3 malzeme ile kırışıklarınızdan kurtulun 'Uzmanından retinol tarifi'

Sadece 3 malzeme ile kırışıklarınızdan kurtulun 'Uzmanından retinol tarifi'
Cilt bakımında son dönemlerin gözde yöntemi retinolü besin rutininize dahil ederek retinol bazlı serumlara para harcamaktan kurtulabilirsiniz. Retinolü besinlerden elde etmenin pratik bir yolunu paylaştık.

Son dönemlerin popülerleşen cilt bakım ürünlerinden biri olarak ön plana çıkan retinol, A vitaminin bir formu olarak yaşlanma karşıtı cilt bakımında sıklıkla kullanılan bir bileşendir.

g1.png

Öte yandan cilt hücrelerinin yenilenmesinde ve cilt tonunda meydana gelen renk düzensizliklerinin tedavisinde de yardımcı olduğu dermatologlar tarafından belirtilmektedir.

g3.png

Dışarıdan cilt tarafından emilim yoluyla alınabileceği gibi sağlıklı beslenme yoluyla tüketilen gıdalar sayesinde de cilt tarafından alınabilir. Uzmanlar hamilelik döneminde retinol kullanımını önermemektedir.

RETİNOL KÜRÜ

Retinol için kozmetik kremlere bütçe ayırmanıza gerek yok, sosyal medyada video içerikler paylaşan bir dermotolog retinol içerikli kür tarifini takipçileriyle paylaştı.

adsiz-tasarim-6.png

Söz konusu videoda yer alan ifadelere göre ; 5 havuç, 2 kırmızı elma ve 1 santim kalınlığında soyulmuş zencefili meyve sıkacağından geçirip tüketmeniz yeterli.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.