RTÜK’ten Güldür Güldür Show’a ayar 'Tepkileri üzerine çekmişti'

RTÜK’ten Güldür Güldür Show’a ayar 'Tepkileri üzerine çekmişti'
Güldür Güldür Show adlı TV programında gazilerle ilgili ifadelerin yer aldığı skeç, izleyenlerin tepkisini topladı. Konu hakkında RTÜK Başkanı tarafından sert açıklamalar gelirken, inceleme başlatıldığı duyuruldu.

Show TV’de yayınlanan Güldür Güldür Show adlı program, geçtiğimiz günlerde sosyal medyayı ayağa kaldıracak bir skeçle gündeme geldi. Skeçte yer alan gazilerle ilgili sözler, tartışma meydana getirdi. Kimi izleyenler bunun skecin bir parçası olduğunu ve sözleri söyleyen karakterin aslında eleştirildiğini söylerken, kimi seyirci söylenen sözlerin gazileri aşağıladığını söyledi.

guldurguldur2.jpg

Sosyal medya üzerinden büyüyen tartışmaların ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den de konuyla ilgili sert dille eleştiri geldi. Şahin, ayrıca RTÜK tarafından inceleme başlatıldığını vurguladı.

Tüm bunların üzerine kanaldan ve Güldür Güldür Show’un sosyal medya hesaplarından açıklamalar birbiri ardına geldi.

RTÜK BAŞKANI DUYURDU

Gazilerle ilgili ifadelerin geçtiği skeç, sosyal medya kullanıcılarını karşı karşıya getirirken, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de konuyla ilgili düşüncelerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Şahin, gazilere yapılan saygısızlığın kabul edilemez olduğunu ifade ederek “Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum” dedi ve yayınla alakalı inceleme başlatıldığını söyledi.

gldr.webp

Kamuoyuna duyurulan açıklamayla ilgili olarak programın yayınlandığı Show TV’den ve Güldür Güldür Show’dan birbiri ardına açıklama geldi. Ayrıca Güldür Güldür Show’un açıklamasıyla birlikte gazilerden özür dilediği görüldü.

“MUTABIK KARARLA YAYINLANMAMIŞTIR”

Sosyal medyanın eleştiri oklarını yönlendirdiği skeçle ilgili olarak Show TV karar sonrası yaptığı açıklamada, söz konusu programla ilgili yayın ön izlemesi yapıldığını, program yapımcısı ve kanal yönetimi olarak mutabık kalınarak Show TV ekranlarında yayınlanmadığını ifade etti.

shw.webp

Güldür Güldür Show’un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ise bahsi geçen skecin aslında kültürel değerleri hiçe sayan yozlaşmış bir karakteri eleştirdiği, niyetlerinin ortak değerleri korumaya vurgu yapmak olduğu halde verilmek istenen mesajın tam tersinin ortaya çıkarıldığını belirtti.

guldur1.jpg

Açıklamanın devamında “Bu durumu üzülerek karşılıyor ve bahsi geçen skeci yayından kaldırıyoruz. Kahraman gazilerimizden özür diliyoruz." ifadeleri yer aldı. Ayrıca hesapta bu açıklamanın profile sabitlendiği görüldü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.