Ramazan’da bunu yapmak yasaklandı ‘Şoke eden karar’

Ramazan’da bunu yapmak yasaklandı ‘Şoke eden karar’
Ramazan ayında bunu yapmak yasaklandı. O ilde Ramazan boyunca yasak olacak.

Ramazan’a sayılı günler kala vatandaşlar hazırlıklarını sürdürürken belediyeler gerekli çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Ramazan’da ise flaş yasak o ilden geldi. Ramazanın simgesi haline gelen ve mahalleleri dolaşarak vatandaşları sahura uyandıran davulcularla ile ilgili flaş karar geldi.

Çorum’da davulcuların bahşiş alması yasaklandı. Davulcuların masrafları Çorum Belediyesi tarafından karşılanacağı belirtildi.

aw158761-03.jpg

HER YIL RİTİM EĞİTİMİ VERİLİYOR

Önceki yıllarda halktan gelen şikayetler üzerine Çorum Belediyesi, sahurda davul-zurna ile oyun havası çalınmasını yasakladı. Belediye davulculara sahurda aynı ritimde davul çalma zorunluluğu getirmişti. Bu karar doğrultusunda her yıl Ramazan ayında görev yapan davulculara ritim eğitimi veriliyor.

Öte yandan davulcular bu yıl ilk kez Ramazan ayı süresince yalnız Cumartesi’yi Pazar'a bağlayan gece vatandaşları sahura uyandırabilecek.

Çorum Belediyesi Mehteran takımı amiri Salih Candan, Ramazan davulculuğunun yüz yıllardır süre gelen bir gelenek olduğunu ifade etti ve Çorum’da en güzel günlerde de, en kutsal günlerde de davulcularım sokakta olduğunu belirtti.

aw158761-02.jpg

DAVULCULARA 1 TL DAHİ ÖDENMEYECEK

Ramazan davulcularının bu sürede sadece Cumartesiyi Pazar’a bağlayan gece 46 davulcunun görev yağacağını aktardı. Candan, Hiçbir vatandaşın hiçbir davulcuya 1 TL dahi ödemeyeceğini söyledi.

Davulcuların bütün masrafları, tüm bahşişleri maddi giderleri Çorum Belediyesi tarafından karşılanacağını aktaran Candan, belirtilen 46 davulcu dışında sokaklarda kimse olmayacağını söyledi.

Eğer birisi davulcu bahşişi diye kapılara gelirse para verilmemesi konusunda uyaran Salih Candan, vatandaşların şikayetlerini 153 zabıta hattını arayarak bilgilendirmesini istedi.

aw158761-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.